Vizier op volleybal

 

OKT poule-indeling Oranje mannen bekend

VoV. 14-11-2019. 6:10 uur. De Oranje mannen kennen hun tegenstanders in de OKT-poule in Berlijn in de strijd voor het laatste Europese ticket voor deelname aan de Olympische Spelen in Tokyo.

Dat toernooi wordt van 5 tot en met 10 januari gespeeld en Nederland treft daarin de Europese topteams Servië, Frakrijk en Bulgarije, die respectievelijk op de CEV-ranking de 1ste, 3de en 8ste plaats innemen. Nederland is daarop 9de.

Net als bij het olympisch kwalificatietoernooi van de vrouwen doen er acht landen mee om één ticket. De landen zijn verdeeld over twee poules van vier landen op basis van het serpentine systeem, waar de landen op basis van hun Europese ranking worden verdeeld over de poules. Nadat organisator Duitsland als groepshoofd in poule A werd geplaatst, was dit uiteindelijk de verdeling van de poules:

 Poule A: Duitsland (10), België (6), Slovenië (7) en Tsjechië (11)
 Poule B: Servië (1), Frankrijk (3), Bulgarije (8) en Nederland (9)

Formule: Er wordt gespeeld volgens het single Round Robin systeem, dat houdt in dat alle teams in de poule een keer tegen elkaar uitkomen. De teams die op plek één en twee eindigen, kruisen met de nummers 1 en 2 van de andere poule voor de halve finales die op donderdag 9 januari worden gespeeld. De finale om het ene beschikbare ticket wordt op vrijdag 10 januari afgewerkt.

Speelschema: De Lange Mannen spelen hun wedstrijden op maandag 6 vs. Servië), dinsdag 7 (vs. Bulgarije) en woensdag 8 januari (vs. Frankrijk) . Op alle drie de dagen wordt om 14.00 uur gespeeld.

gh @ VoV, bron Nevobo. Foto Jan van den Noort.