Vizier op volleybal

 

Olhaco H1 blijft in de Topdivisie.

 

VoV, 28-05-2024. 5:40 uur. Olhaco Heren 1 sloot het afgelopen seizoen op de twaalfde en laatste plaats in de Topdivisie A af. Zij mochten met 12 punten uit 22 wedstrijden de rode lantaarn mee naar Hoogeveen nemen. In de daarna noodzakelijke p/d wedstrijden i.v.m. versoepelde degradatieregeling vanwege de vorming van de Superdivisie speelde Olhaco tegen PDK H2 en Avior een p/d driekamp. Daarin werden ze derde en dus opnieuw laatste.

Echter door de terugtrekking van DIO Bedum kan de ploeg uit Hoogeveen alsnog via eenĀ  omweg tot de Topdivisie blijven behoren, hetgeen de club dankbaar accepteerde. Olhaco stond in eerste instantie niet op de concept indeling van de Topdivisie voor het nieuwe seizoen vermeld, maar navraag bij de Nevobo leerde dat hier sprake was van een misverstand c.q. foutje bij de bond. Dit werd bevestigd door de bond aan de club.

Het jonge Olhaco Heren1 van het seizoen 2023/ 2024 is een jaartje ouder geworden en heeft in het vorige seizoen veel bijgeleerd volgens coach Xander Arling. Het is dus zeker niet zo dat Olhaco Heren1 in het volgende seizoen op de voorhand opnieuw tot de degradatiekandidaten in de nieuwe Topdivisie met 10 teams moet worden gerekend.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Jan van den Noort