Ondanks verlies handhaving voor Volley Meerkerk D1

VoV, 19-03-2024. 9:54 uur. Zaterdag 16 maart kwam VCN D2 op bezoek in de Linde, de nummer twee in de poule. De uitwedstrijd had ons helaas geen punten opgeleverd, dus vandaag gingen we voor meer! Helaas zonder Daphne, want die reist op een tuktuk door Sri Lanka.

De eerste set begonnen we sterk. Het was hard werken, maar we speelden slim. Op 13-13 was het nog gelijk, maar daarna zorgden wij voor een voorsprong. Op een 24-20 voorsprong namen wij een time-out om de rust te bewaren, dit pakte helaas niet goed uit. We waren na een sterk begin even het spoor bijster en wisten niet meer te scoren. We werkten nog twee setpoints weg, maar op 26-28 was het toch VCN die ons ineens ingehaald had en de set binnensleepte.

In de tweede set gingen we wederom gelijk op, dit keer tot 18-18. We werden uitgedaagd om snel te spelen, want dan vonden we een gaatje in het blok. Dat snelle spel vond de scheidsrechter ook wel leuk, want volgens hem moesten we ook nog sneller de bal terugrollen na een rally, dat vonden wij dan weer minder leuk. Een serviceserie van vier punten tegen bracht ons in de problemen. We verloren de tweede set met 21-25.

De derde set die volgde haakten we snel af. De diagonaal van VCN scoorde vrijwel alles, blokkerend en verdedigend kregen we haar niet onder controle. We bleven hard werken, maar moesten ons best doen om geen eilandjes te worden, maar een echt team te blijven die veel geluid maakte samen. Ook het publiek, die met vele waren, waren net als onszelf wat stiller. De derde set werd met 19-25 verloren.

In de laatste set was het plezier en geluid gelukkig weer meer aanwezig in de hal. Er waren lange en mooie rally’s en er werd hard gevochten. Tot 18-18 gingen we weer gelijk op, maar het was wederom VCN die nog even gas bij gaf op het belangrijkste moment. VCN won ook de laatste set, ditmaal met 21-25.

Helaas een 0-4 verlies, waar wij zeker een punt verdiend hadden. Er is hard gewerkt, maar het was net niet genoeg… Volgende week zaterdag spelen we om 19:00 uur in Dordrecht. Zij strijden nog om de tweede plek, wij hebben niks meer te verliezen, want we hebben ons officieel gehandhaafd!

gh @ VoV, verslag en foto van/ via Ramona Overdijk, Volley Meerkerk Dames1.