Ondanks wisselend spel winst VAN DAAL D1

VoV, 18-11-2018. 16:45 uur. Op zaterdag 17 november speelde HLB van Daal D1 tegen Taurus Dames 1 uit Houten. Een nieuw team in de tweede divisie, dat eerder een aantal niveau’s hoger speelde, maar besloot zich daaruit terug te trekken. Bij aanvang van de wedstrijd stond Taurus 3 punten boven Dames. Dus het zou een spannende wedstrijd worden, waarin Dames 1 hard zou moeten werken.

De voorbereiding was deze wedstrijd een stuk beter dan de vorige. De tas met de kleding was op tijd aanwezig en goed gewassen. Omdat veel teams dit weekend uit speelde, konden ook de tribunes ver voor de wedstrijd al worden klaargezet.

In de eerste set werd er gestart met Maureen Pennings, Eefje Groenendaal, Marit Keuning, Maaike Pels, Maartje van Haren, Solfee Postma en Zoë Ücerler. De start was wat minder aan de kant van Dames 1. Taurus Dames 1 begon met veel servicedruk en daar was de pass van Dames 1 niet op voorbereid. Zelf werd er vanaf de achterlijn te weinig druk gegeven. Ook aan het net lukte het vaak ‘net niet’. Het lange blok van Taurus werd niet altijd goed omzeild. Ze kwamen tot een 11-16 voorsprong. Een goede servicebeurt van Eefje Groenendaal bracht Dames 1 weer terug in de wedstrijd. Maar Taurus kon weer even gas geven en wist de eerste set te winnen met 21-25.

In de tweede set was Iris Verhoeven in het veld gekomen als diagnonaal en begon lekkere punten binnen te slaan. Ook de service kwam meer op gang, met meer druk en langere serviceseries begon Dames 1 veel beter aan de set. Ook het blok begon beter te lopen en de eigen aanval werd gescoord. Ondanks dat Dames 1 beter speelde, bleef de stand nog steeds gelijk oplopen. Bij de 20 had Dames 1 een kleine voorsprong van 2 punten, maar door een goede servicebeurt van Iris Verhoeven werd de set met 25-19 gewonnen.

Het spel van de tweede set werd doorgezet in de derde set. Het was opnieuw Iris Verhoeven die met haar service het eerste gaatje kon slaan. Aan het net waren het Eefje Groenendaal en Maaike Pels die met slimme balletjes de punten maakten. In het achterveld was het Zoë Ücerler die de pass regelde, die gedurende de wedstrijd steeds beter werd. Hierdoor kon Maureen Pennings het spel verdelen en konden de middens, Solfee Postma en Marit Keuning hun punten meepakken. Deze set stond Dames 1 constant voor en de laatste punten kon Yanniek Vos erin komen en de set beslissen in het voordeel van Dames 1, 25-17.

De vierde set ging gelijk op. Beide teams gaven druk met de service en konden, vaak op die manier, hun punten maken. Bij 17-17 was het Taurus DS1 die de voorsprong pakte op de service. Salina Nijkamp kwam erin voor de pass. Op de service van Eefje Groenendaal kwam Dames 1 nog even terug. Maar in de eindfase van de set leek de energie op te zijn, Taurus kon de set winnen met 23-25.

Dat betekende een beslissende vijfde set. Helaas leek het begin van de vijfde set heel veel op het einde van de vierde set. Dames 1 liep achter de feiten aan een al snel stond een 1-6 achterstand op het bord. In de time-out werden de koppen weer dezelfde kant opgezet. Dames 1 moest gaan volleyballen! Op de service van Marit Keuning, werd de achterstand weer verkleind, 5-7. Dames 1 bleef knokken voor elk bal en dat zorgde soms voor lange en spannende rally’s. Alle ballen werden van de grond gehaald. En met een ace van Maureen Pennings werd de set gewonnen met 15-12.

Dat betekende winst en 3 punten voor Dames 1. Met die drie punten is HLB ook een plekje gestegen naar de zesde plek. Volgende week speelt Dames 1 opnieuw thuis om 17.00 tegen Kraftwell Symmachia Roosendaal DS 1. In de voorronde van de beker werd van dit team nog verloren. Dus Dames 1 is gewaarschuwd. Iedereen is hierbij uitgenodigd om te genieten van een leuke pot volleybal in de Misse!

gh @ VoV, verslag en foto van / via Marit Keuning HLB van Daal / DS dames 1.