Onnodig verlies Apollo 8 D2 vs. Dynamo

VoV, 27-03-2022. 13:57 uur.  De geschiedenis herhaalt zich. Alleen zijn de consequenties niet altijd hetzelfde. Afgelopen weken verloren wij vrijwel altijd de 3e set en daar zijn we dit weekend vrolijk mee verder gegaan. Alleen hebben we elke andere keer dat we met 2-0 voor kwamen, gewonnen. Dit keer is dat niet gelukt en vochten we te veel tegen onszelf, waardoor Dynamo T. de wedstrijd kon keren en toch nog de overwinning in Tubbergen hield.

Daar zag het de eerste twee sets bepaald niet naar uit. Lisa en Tess serveerden ons in de eerste set naar een 3-12 voorsprong en daarmee was de eerste set eigenlijk al gespeeld. Prima servicedruk van onze kant, een uitstekend blok en een lage foutenlast in de aanval waren de ingrediënten voor een makkelijke overwinning (13-25).

In de 2e set wist wederom Lisa ons weer op voorsprong te serveren, maar werd ons spel al beter gelezen door Dynamo en kwamen zij beter in de wedstrijd. 13-15 voor ons werd op service van Eva Schuurman 17-15 voor Dynamo. Geen paniek echter, want ons spel was nog steeds prima. Tess zette dat kracht bij door weer een serviceserie van 5 punten te maken (18-21). Het verschil was weer gemaakt en deze set ging met 21-25 naar ons.

In de 3e set lukte het ons niet om net als in de eerste twee sets op voorsprong te komen. Dynamo kreeg daardoor wat meer zelfvertrouwen en dat leidde tot beter spel aan hun kant en vooral tot meer servicedruk, waar wij het moeilijk mee hadden. Op 16-9 leek de set wel gespeeld, maar langzaam maar zeker kwamen we toch nog terug (23-20, 23-22). Echter op 24-23 wist Dynamo de rally toch winnend af te sluiten en verloren we wederom de 3e set.

Minder dramatisch qua spel en setstand dan de voorgaande 3e sets, maar verlies is verlies. Dan maar de 4e set binnenhalen, want daar hebben we een heel goed trackrecord staan. Alleen lukte er vanaf dit moment niets meer. Misverstanden in het team, foutservices bij de vleet, gemopper onderling en gebrek aan spelplezier zorgden voor een kansloze missie. Op 10-9 was het qua stand nog niet zo erg, maar deden beide partijen (en de 1e scheidsrechter ook) of het geen volleybalwedstrijd was, maar een foutenfestival. Helaas wonnen wij dat foutenfestival, maar daarmee niet de set, want die ging met 25-17 naar Dynamo.

Gezichten op onweer, dus geen goede voorbode om de wedstrijd in de 5e set alsnog binnen te slepen. Toch startten we die set best goed (0-2), maar uiteindelijk zakten we toch weer door het ijs. Bij 8-7 wisselden we van kant en vond Dynamo het momentum aan hun kant (12-9). Ook hier toonden we nog wel de veerkracht door dichterbij te komen, maar eindigden we de wedstrijd in stijl met een foutservice waardoor Dynamo de 5e set met 15-13 won.

Een terechte en onnodige nederlaag na twee hele goede sets aan het begin van de wedstrijd. Uithuilen, goed trainen komende week en zien of we de kater weg kunnen spoelen volgende week als we om 19.00 uur thuis aantreden tegen WVC Volley waar we dit seizoen nog niet tegen gespeeld hebben.

gh @ VoV, verslag van Thijs Prins, trainer/ coach van Apollo 8 dames 2. Archieffoto Rudy van ‘t Rood.