Vizier op volleybal

 

Ontknoping regulier seizoen (v) in zicht

VoV, 05-02-2021. 5:00 uur. In de Eredivisie bij de dames komt langzaam maar zeker het eind van de halve competitie van totaal acht wedstrijden per team en daarmee dus de ontknoping voor wat betreft wie wel en wie niet naar de kampioenspoule doorgaat in zicht. De stand voor de aanstaande weekend wedstrijden is:

 • 01. Sliedrecht, 5-12
 • 02. Apollo 8, 4-10
 • 03. Djopzz Regio Volleybal Zwolle, 5-8
 • 04. Talent Team, 4-6
 • 05. Laudame Financials VCN, 2-5
 • ======================
 • 06. VC Sneek, 3-5
 • 07. Eurosped, 4-3
 • 08. FAST, 4-3
 • 09. Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65, 5-2
 • 10. Peelpush, dat niet meedoet in het reguliere seizoen, 0-0.

De geschoonde stand voor de Kampioenspoule, als we in aanmerking nemen dat het Talent Team daaraan niet zal deelnemen, laat alle onder hen staande teams een plaatsje opschuiven, daarom staat de streep na Laudame Financials VCN. Hieruit blijkt wel dat er voor Zwolle, VCN en Sneek belangrijke punten te verdienen zijn dit weekend, waarin Eurosped niet speelt, en de volgende duels gepland staan.

Sliedrecht Sport krijgt hekkensluiter Set-Up ’65 op bezoek. De gasten konden het zoet van de overwinning nog niet proeven dit seizoen, en of dat tegen de koploper in het vat zit is nog maar de vraag. Sliedrecht bleef vier wedstrijden achter elkaar ongeslagen en zal die status in 2021 willen behouden. Bij de maximale buit blijft de thuisploeg de koppositie behouden. De wedstrijd begint om 17:00 uur.

VCN vs. Apollo 8. De nummer twee op bezoek bij VCN, dat als promovendus een flitsende ongeslagen start in de Eredivisie maakte. Met zeges tegen FAST en Set-Up. Een echte test staat er zaterdag op het programma als Apollo 8 naar Capelle komt. VCN hoeft geen enkele druk te voelen, alleen de druk die ze zichzelf opleggen, Apollo wil zo hoog mogelijk in het reguliere seizoen eindigen om de beste startpositie in de kampioenspoule te bemachtigen. Bij Apollo tekende het trainersduo Thijs en Bart Oosting deze week voor drie jaar bij. De wedstrijd begint om 13:30 uur.

VC Sneek vs. Regio Zwolle Volleybal is voor de ploeg van Jeffrey Scharbaai de kans om het gaatje in de stand naar Zwolle op overbrugbare afstand te brengen en voor Zwolle de kans de Kampioenspoule voor het grijpen nabij te halen. VC Sneek had vorige week met een 2-3 zege in Vroomshoop, de pupil (Scharbaai) versloeg zijn leermeester (Berendsen), een zeer goede beurt gemaakt. De sportieve belangen zijn voor beide partijen groot als er om 16:00 uur aangefloten wordt.

Talentteam Papendal vs. FAST is de wedstrijd van de twee verliezers van vorige week. FAST was thuis niet opgewassen tegen Sliedrecht, het Talent Team kwam met lege handen terug uit Zwolle. Als FAST nog een kans wil behouden op de Kampioenspoule, er zijn immers nog een aantal meer kapers op de kust die er nu nog beter voor staan, zullen ze de volle buit moeten pakken. Deze wedstrijd begint om 17.00 uur.

Alle wedstrijden zijn via de livestream te volgen op Volleybal.nl, wel is te hopen dat er dan vanaf de eerste opslag beeld is en niet pas halverwege een set de verbinding tot stand komt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood.