Ontknoping World Cup in Tokyo (VI)

Foto FIVB: Fürst in actie

Japan heeft vanmorgen een 3-2 zege op Duitsland behaald. In een spectaculaire wedstrijd met schitterend verdedigend werk, spectaculaire aanvallen en keizerlijke blokkeeracties bleef het Duitsland in de tiebreak met 15-12 de baas. Al was het laatste punt volgens Giovanni Guidetti zeker   |                zover                |  uit en moest een prullenbak het ontgelden om zijn frustratie daarover kwijt te raken.

De setstanden waren 25-20, 23-25, 25-27, 25-17 en 15-12. In de eerste set had Japan een 8-4 voorsprong en maakte het verschil vijf punten toen er voor de tweede keer verplicht werd gerust. Dat gat bleef bestaan bij 19-14, 21-16 en 23-18. Even maakte Grün er 23-20 van maar het antwoord daarop met 25-20 was ook zo gegeven.

Japan zette een 0-2 achterstand in de tweede set om in een 3-2 voorsprong maar ging met 5-8 naar de kant voor de technische time out. Bij 9-9 was er evenwicht en tot 14-14 ging het gelijk op. Een ace van Fürst zorgde voor 14-16. Het verschil bleef minimaal, maar Duitsland was wel steeds leidend. De foutserve op 22-24 bracht Duitsland setpoint, een kans die meteen werd benut.

Ook de derde set ging met minimaal verschil maar onze Oosterburen, nadat ze in het middendeel nog met 8-13 hadden geleid. Japan was bij 17-17 weer bij en maakte er een spannende finale van die Duitsland voor zich besliste, waardoor er 1-2 in sets op het scorebord stond.

Japan leidde vanaf het beging van de vierde set. Via 12-7 en 16-12 koersten ze regelrecht op een tiebreak af. Fürst en Kozuch kregen rust om energie te sparen voor de beslissende vijfde set, en Japan stoomde via 21-14 naar 25-17 en de verlenging. Keizerlijk waren de blokkeeractie van Fürst waardoor er 0-1 en 0-2 op het bord kwam. Maar even keizerlijk de scores van Shinnabe die Japan bij 5-4 weer in de race brachten. Ssuschke liet zien ook te kunnen blokkeren en zorgde voor 7-8 en 7-9, daartussen zat de veldwissel. Na 11-11, via de gelijkmaker van Grün, liep Japan weg naar 14-11 en maakte het met 15-12 af.

Teamscores Japan vs Duitsland:  Aanval 74/67; blok 12/8; serve aces 4/9; tegenstander 17/23.

De stand na deze wedstrijd is: 1> VS 10-26. 2> Italië 10-25. 3> China 10-23. 4> Japan 10-21 en 5> Duitsland 10-20.

Japan speelt morgen tegen de VS, Duitsland tegen China. En Italië tegen Kenia.

In de andere poule, waar niets meer op het spel stond verloor Argentinië van Servië. Uitslag 0-3 via de setstanden 15-25, 18-25 en 23-25.

Teamscores Argentinië vs Servië: Aanval 28/49; blok 5/8; serve aces 1/4 en tegenstander 14/22.