Ontloopt Hands-Up/VVC de P/D-wedstrijden?

VoV, 16-04-2019. 6:25 uur. Het was alweer de laatste wedstrijd van de reguliere competitie die de dames van Hands-Up / VVC-Vught zaterdag moesten spelen. En waar veel teams dan al achterover kunnen leunen, stond er voor ons nog het een en ander op het spel. Om er zeker van te zijn dat we geen p/d – wedstrijden zouden moeten spelen, moest er tegen Libanon uit Rotterdam met 4-0 worden gewonnen. Alleen dan zouden we, behalve de degradanten, ook Libanon achter ons laten en gevrijwaard zijn van p/d – wedstrijden.

De eerste set begon zenuwachtig. Maar gedurende set kwamen we beter in het ritme. En bij een stand van 23-19 in ons voordeel leek de setwinst voor het grijpen. Libanon kende echter ook het belang van de wedstrijd en knokte zich terug in de set. Ze kwamen zelfs met 23-23 langszij. Maar door op het juiste moment de rust te bewaren, lukte het ons toch om met 25-23 de set binnen te slepen.

In de tweede set ging ons, mede door een betere servicedruk, een stuk beter af. De passing van Libanon begon te haperen, hun aanvallen verdedigd en vervolgens werd er uit de aanvallen aan onze zijde lustig op los gescoord. Het resultaat was dan ook een 25-16 winst in deze set en dus een 2-0 voorsprong. We waren half weg het gestelde doel.

Helaas begon het in de derde set te haperen aan onze zijde. We wilden zo graag ook deze set winnen, dat af en toe de gemaakte afspraken werden vergeten. Daarbij kwam dan ook nog dat aan de zijde van Libanon alles opeens goed leek te vallen. Er werden de raarste ballen verdedigd en het geluk was af en toe ook aan hun zijde. En terwijl bij ons de onrust in het veld toenam, rook men bij Libanon zijn kansen. En met 18-25 ging de set dan ook mee naar Rotterdam.

Tijd om te treuren, om het niet halen van de doelstelling, was er echter niet. De wedstrijd kon immers nog altijd worden gewonnen. De druk ging er dus vol op. De voorsprong was snel genomen en werd gestaag uitgebouwd. En bij 24-18 wisten we de wedstrijd, geheel in de stijl van de vierde set, met een ace te beëindigen.

Wat is nu het gevolg van het een en ander? We staan nog op de 9e plaats. We hebben 3 punten voorsprong op het team van Sliedrecht. Maar zij mogen dinsdag hun inhaalwedstrijd tegen het al gedegradeerde VV Bok spelen. Alleen bij winst van Bok houden we Sliedrecht onder ons. Gezien het presteren van Bok, zeker in uitwedstrijden, gaan we er maar van uit dat we komende zaterdag de p/d – wedstrijden moeten spelen. We mogen ons dan melden in sporthal de Dijk in Dordrecht, om het gevecht aan te gaan met Next Volley Dordrecht 2 en Volley Tilburg 4.

gh @ VoV, verslag van Bert Maas Hands – Up / VVC – Vught Dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.