Onverwachte vrije dag in Serie A1 op Boxing Day.

VoV, 27-12-2021. 6:00 uur. In eerste instantie zou de Serie A1 bij de dames in Italië op tweede Kerstdag een volle speelronde worden afgewerkt. Door Covid besmettingen bleef echter op boxing day uiteindelijk alleen Novara vs. Chieri en Perugia vs. Casalmaggiore over van de oorspronkelijk geplande zeven wedstrijden.

Echter volgens de reglementen moeten op de laatste speeldag van de eerste ronde alle wedstrijden op hetzelfde tijdstip beginnen, zoals het ook in de wedstrijdagenda gepland stond. Toen dat dus niet mogelijk was door de diverse corona-afgelastingen werd in overleg met de clubs besloten om het gehele programma voor tweede Kerstdag te schrappen en naar een latere datum uit te stellen.

Voor donderdag 30 december staan de kwartfinales van de Italiaanse beker bij de dames gepland. Tenminste als corona het toelaat. Dan staan tegenover elkaar

• Monza vs. Chieri
  • Scandicci vs. Busto A.
  • Conegliano vs. Cuneo (ofwel de Kruif vs. Jasper)
  • Novara vs. Firenze. (ofwel Daalderop vs. Beliën en Knollema)

Bij de mannen werd de wedstrijd van Nimir Abdel-Aziz en Maarten van Garderen tussen Modena vs. Monza uitgesteld en was er verder een 3-2 zege van Verona vs. Trentino. Verona kon de 0-2 achterstand ombuigen naar een zege via 15-12 in de tiebreak. En Civitanova won met 3-0 van Padova via 25-20, 25-17 en 25-20.

De Nederlandse inbreng op deze speeldag was bij de wedstijd Cisterna vs. Perugia. Daar speelden de teams van Twan Wiltenburg en Thijs ter Horst tegen elkaar. Dat werd een 1-3 zege voor de op bezoek zijnde koploper. Cisterna wist de eerste set nog met 27-25 te winnen, mede vanwege de forse foutenlast bij Perugia, vervolgens was er een 19-25, 10-25 en nogmaals 19-25 setzege voor Perugia.

Twan Wiltenburg stond in de derde set in de basis, in de overige had hij invalbeurten. Hij scoorde 2 keer uit evenzovele set ups (dus 100%). Thijs ter Horst stond vier sets in de basis en maakte 10 punten, waarvan 1 blokkerend. Serverend (1 om 11 aces) en aanvallend (44 om 62 punten) maakte Perugia het verschil.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort en CEV.