Vizier op volleybal

 

Ook selectie 2022-2023 Sliedrecht Sport H2 compleet

VoV, 11-05-2022. 13:05 uur. Na Dames 2 is nu ook Heren 2 van Sliedrecht volledig op sterkte. Na het kampioenschap in de Topdivisie B dit seizoen, is de insteek om de volgende editie wederom talent te laten doorgroeien én te strijden om het hoogst haalbare. Het team van trainer-coaches Frank Vlot en Egbert op ’t Hof wordt daartoe versterkt met twee extra kampioenen.

Zo kan de komst gemeld worden van Mats Kruiswijk. De 32-jarige passer-loper werd in het laatste van zijn zeven seizoenen bij Dynamo landskampioen (2020-2021). Na een jaar bij ZVH trekt hij komend seizoen het blauw-witte tenue aan om in De Basis te knallen.

Nederlands beach kampioen: Hetzelfde geldt voor Jasper Bouter (25). De 1,95 meter lange Bergambachter is tweevoudig Nederlands kampioen beachvolleybal en eindigde in 2018 als vijfde op het Europees Kampioenschap beach in Nederland. Hij vormde een team met, onder andere, Tom van Steenis, Christiaan Varenhorst en Ruben Penninga, maar stopte vorig jaar met het strandvolleybal op topniveau. Hij gaat nu als passer-loper de zaal in.

Eveneens een nieuw gezicht in de H2-selectie is libero Luuk van der Leeden. Hij maakt de overstap vanuit Heren 3, maar blijft ook daar actief.

In het Sliedrechtse Topdivisieteam treffen zij de sterkhouders van afgelopen seizoen, zoals middens – en allen Heren 1-veteranen – Wessel Anker, Michael van Leeuwe en Ian de Bus. Ook diagonalen Gerard Baan en Jelle Leeuwis zijn weer van de partij, net als spelverdelers Jelle van Rekom en Jilles Amersfoort. Luuk de Groot en captain Albert Stek vullen de twee nieuwelingen aan op de passer-loper posities. Libero Joël Blokland is een bekend gezicht. Tenslotte wordt de veertiende plek in het team vrijgehouden voor spelers uit Heren 3 die zo ervaring kunnen opdoen met het niveau in de Topdivisie.

Staf ongewijzigd: De staf is ongewijzigd in handen van de twee genoemde oud-Heren 1-spelers. Eric van Heteren neemt weer de rol als teambegeleider op zich.

“Ons doel is om in mei 2023 wederom één of twee jongens af te leveren bij Heren 1”, licht trainer-coach Egbert op ’t Hof toe. “Ook dit seizoen staat dus weer in het teken van opleiden. Maar, met de kwaliteiten in deze selectie gaan we ook dit seizoen zeker weer strijden om de bovenste plaatsen op de ranglijst!”

Wat betreft afscheid heeft Youri Ebbelaar de stap naar Heren 1 gemaakt. Hetzelfde geldt voor Mart de Groot, die ook al afgelopen seizoen in de hoofdmacht speelde. Glen Korevaar doet een stapje terug naar Heren 3. Ook diagonaal Steven Heijting maakt in 2022-2023 geen onderdeel meer uit van de in het afgelopen seizoen zo succesvolle formatie.

gh @ VoV, bron persbericht Sliedrecht Sport. Foto’s van Mats Kruiswijk en beachvolleyballer Jasper Bouter (beide foto’s van Pim Waslander).