Oostende verliest met 0-3 van Asterix Avo

VoV, 14-03-2021. 9:18 uur. Via de setstanden 9-25, 26-28 en 23-25 leed Hermes Oostende gisteren een 0-3 nederlaag tegen koploper Asterix Avo. Dat Oostende kansen op setwinst en mogelijk één of meerdere puntjes liet liggen mag blijken uit de gemiste kansen op winst in de tweede set, toen het setpoint op 25-24 niet benut werd, en ook toen in de derde set een 22-19 voorsprong alsnog uit handen werd gegeven.

In de openingsset serveerde Asterix Avo de thuisploeg van het veld. Bij 1-10 keek de ploeg van Merle Baasdam c.s. al tegen een hopeloze achterstand aan, de thuisploeg had de servepass niet op orde, kreeg geen grip op de opslagen van de gasten en kwam derhalve nagenoeg niet aan aanvallen toe. Na de 9-19 serveerde Asterix de set met een serie van zes punten in een keer uit.

Oostende, dat voor volgend seizoen al de routinier Charlotte Leys heeft vastgelegd, herstelde zich in de tweede set voortreffelijk en was de ellende van de eerste set snel vergeten, toen Merle Baasdam de ploeg naar een 11-9 voorsprong sloeg. In het vervolg pakte Asterix na 15-16 het initiatief terug, profiteerde van een mindere pass periode bij Oostende, en kwam op 20-23.

In een turbulente eindfase van de set werd er van beide ploegen stalen zenuwen gevraagd, mede omdat de scheidsen in hun beslissingen niet altijd even duidelijk waren. Oostende kwam op 25-24, miste het setpoint, Asterix lukte het ook niet om 25-26 te verzilveren en de 26-27 was een punt van discussie. Letterlijk en figuurlijk. De set ging tenslotte met 26-28 naar de bezoekers.

Oostende ging niet bij de pakken neerzitten na de 0-2 achterstand en ging met vier punten verschil (11-7) de dubbele cijfers in. Merle Baasdam scoorde wat later de 14-13, en in de aanloop naar de big points kwam Oostende op een 20-17 voorsprong. Tijdens de big points werd het 22-19 en was de ploeg drie rake klappen van de eerste setwinst af. De servedruk van Asterix via Silke Avermaet draaide de stand naar 22-23 bij, Asterix verzilverde meteen de eerste kans op een 0-3 zege.

LVL Volleys As Tongeren deed goede zaken via een 3-0 zege op Oudegem. Met de setstanden 25-21, 25-20 en 25-22. Door hun achtste zege van dit seizoen klimmen ze naar de derde plaats (10-23), Gent (13-27) en Asterix (12-31) staan nog boven hen. Oostende is nu zevende met 8-11.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron verslag Hermes Oostende is het verslag van Filip Rossel, foto Oostende.