Vizier op volleybal

 

Opnieuw laat Rivo een koploper struikelen!

VoV, 03-12-2019. 5:17 uur. Twee weken geleden presteerde Rivo dames 1 het om Pegasus in Nijmegen het eerste verlies van dit seizoen toe te brengen. Nu kwam VoCASA uit hetzelfde Nijmegen op bezoek in de Reggehal. En ja ook die ploeg stond bovenaan in de 2e divisie, samen met Pegasus allebei op 31 punten terwijl Rivo op 23 stond voorafgaand aan de wedstrijd.

De eerste set startte Rivo voortvarend, de pass lag lekker, Marije Harbers kon het spel goed verdelen en de foutenlast was bij Rivo beduidend lager dan bij de “paarsen”. Zo stond het als snel 16-6. Tja en dan lijken de dames te denken: het komt wel goed. Vervolgens komt er een serve serie van VoCASA waar Rivo geen antwoord op heeft en die pas wordt afgegeven op 16-16. Gelukkig voor Rivo een foutserve, zelf scoren lukte namelijk helemaal niet meer tot op dat moment. Gelukkig pakte Rivo precies op tijd de draad weer op en zonder verder in de problemen te komen werd de set met 25-23 binnengehaald.

In set twee is het meer een wedstrijd, de teams zijn uitstekend aan elkaar gewaagd, VoCASA pakt een kleine voorsprong van 2-3 punten en in het middenstuk van de set slaagt Rivo er maar niet in om dichterbij te komen. Dat het team niet snel opgeeft en veerkracht kan tonen hebben we al vaker gezien dit seizoen. Op 20-22 is het voordeel nog voor VoCASA maar door een goede serve serie en een aantal prima rally’s weten de Rijssense dames in 1 keer door te stomen naar 25-22. 2-0 op de borden, daar had voorafgaand aan de wedstrijd niet iedereen op gerekend.

In de derde set gaat het lange tijd gelijk op al heeft VoCASA wel van meet af aan het initiatief. Rivo blijft bij door de serve-fouten van VoCASA maar kan zelf geen potten breken. Aan het einde van de set weet VoCASA te stoppen met fout serveren en dan lukt er bij Rivo helemaal niets meer. Gelukkig is het einde van de set snel daar. 16-25.

Tja, hoe gaat het team die klap opvangen. Als er niets meer lukt, wat moet je dan nog doen. Nou gewoon weer gaan volleyballen dus. Dat deed Rivo. Geholpen door VoCASA dat nu verzande in een hoge foutenlast werd de vierde set een makkie. Aan het einde van de set sputterde VoCASA nog even tegen maar uiteindelijk werd deze belangrijke set, goed voor twee punten, gewonnen met 25-15.

Een hele puike overwinning, opnieuw niet met het beste spel van Rivo maar wel weer met een enorme vechtlust en een fijne sfeer door de luidruchtige aanmoedigingen van het geweldige Rivo publiek. De arbitrage van vandaag maakte het beide teams regelmatig erg lastig met diverse onduidelijke beslissingen, leeftijd? We weten het niet.

Een fotoreportage van deze wedstrijd door Jan van den Noort staat onder DEZE LINK.

De dames zijn een lastige serie van drie (Tornado, Pegasus en VoCASA) ongeschonden doorgekomen, heel knap. Nu op naar de komende drie wedstrijden om daar zoveel mogelijk punten te oogsten. Wellicht zit er dan een podiumplek in tijdens het kerstreces.

Zaterdag gaan we naar Apeldoorn. Het plaatselijke Dynamo verwacht ons daar om 13.30 uur in Omnisport. Be There!

gh @ VoV, verslag van Rivo dames 1. Foto’s Jan van den Noort.