Opnieuw verlies voor Plak en Stoltenborg

De doordeweekse ronde in de Italiaanse Serie A1 bij de dames heeft Celeste Plak en Femke Stoltenborg weer geen succes gebracht. Zowel Bergamo als Forli verloren gisteravond.  Ook afgelopen zaterdag was er voor beide ploegen een nederlaag.

Celeste Plak speelde uit bij Modena, de nummer twee in  de stand en leed een 3-0 nederlaag. Alleen in de tweede set kon haar ploeg tot aan het eind om de zege meedoen. Voorin de twintig was er een 19-21 voorsprong, die uiteindelijk uitmondde in 29-27 setverlies. De eerste set (via 16-9 en 21-14) en de tweede (via 16-8 en 21-11) gingen heel dik verloren. Het werd 25-18 en 25-16. Celeste maakte 10 punten. Van haar aanvallende acties waren er 9 van de 33 raak. Bij Modena scoorden Rousseau en Fabris elk 17 keer.

Femke Stoltenborg wist met Forli de tweede set met duidelijk verschil, na 10-16 en 14-21 met 16-25 bij Busto Arsizio te winnen. Daarmee bracht haar ploeg de stand op 1-1, de eerste set was namelijk met 25-19 verloren gegaan. Na de 1-1 stand besliste Busto A. de wedstrijd met 25-17 en 25-14 voor zich. Femke stond alle sets in de basis en scoorde 6 punten. Haar teamgenote Elena Koleva maakte er 24 maar werd voorbijgegaan door Valentina Diouf van de thuisploeg met 25 punten.

De overige uitslagen waren Piacenza vs Urbino 3-1, Conegliano vs Casalmaggiore 3-0, Novara vs Scandicci 3-0 en Firenze vs Montechiari 1-3.  In de stand blijf Novara na 7 wedstrijden met 20 punten aan de leiding. Modena, 18 punten, en Piacenza, 15 punten, zijn de nummers twee en drie. Bergamo van Celeste staat zesde (13 punten) en Forli van Femke vinden we met 3 punten op de elfde en voorlaatste plaats terug.