Opnieuw verlies voor VIVES H1

VoV, 30-10-2023. 11:15 uur. Afgelopen zaterdag heeft DePartyshop.nl VIVES H1 opnieuw niet weten te winnen. Na de nipte nederlaag tegen AVV Keistad en de uitschakeling in de beker vorige week, ging het afgelopen zaterdag met 3-1 (16-25, 25-15, 25-21, 25-19) onderuit in Enkhuizen tegen subtopper Madjoe. VIVES zakt hierdoor naar de derde plaats op de ranglijst.

VIVES moest het zaterdag doen zonder de geblesseerde Thomas Gryglicki en Niels Bakker. Terwijl Niels Bakker onder het mes ging in het ziekenhuis, stuurde coach Hans Mater de volgende zeven spelers het veld in: Fedde Plankeel, Sjoerd Hoogendoorn, Jacco Hoogendoorn, Thomas Rosier, Addie van der Veen, Evan Groenenberg en Jordy Streng.

Nadat VIVES aan het begin van de eerste set wat moeite had met het lage dak van de sporthal in Enkhuizen, kwam het al snel op stoom. Dankzij een goede blokkering en sterke verdediging onder leiding van libero Streng werd Madjoe door de IJsselsteiners geforceerd om fouten te maken. Hierdoor won VIVES de eerste set eenvoudig met 25-16.

Vervolgens kantelde de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg. De foutenlast bij Madjoe ging omlaag, terwijl de foutenlast bij VIVES juist omhoogging. Mater probeerde met het inbrengen van Alec Murk, Mitchel van Kesteren, Joël van der Schans en de debuterende Lars Oostrom VIVES van verse krachten te voorzien, maar ook zij konden niet helpen dat het initiatief weer terugkwam bij de IJsselsteiners. De tweede set ging dan ook ruim naar de thuisploeg met 25-15.

Ook in de derde en vierde set was het speelbeeld hetzelfde. De foutenlast bij VIVES was te hoog, al kon het deze sets nog redelijk in het kielzog van Madjoe blijven. Aan het einde van de set werd het verschil echter tot twee keer toe gemaakt door een betere thuisploeg.

Hierdoor zakt VIVES een plaatsje op de ranglijst naar de derde plaats. Aanstaande zaterdag staat er een topwedstrijd op het programma. Dan komt de nummer twee op de ranglijst, Sudosa-Desto uit Assen, naar de IJsselhal.

gh @ VoV, verslag van Joël van der Schans, namens de PR-commissie VIVES. Archieffoto.