Vizier op volleybal

 

Oranje naar kwartfinales Continental Cup

VoV, 24-06-2021. 3:53 uur. Zowel het Nederlands dames- (van Iersel/ Ypma en Stam/ Schoon) als het mannenteam (Varenhorst/ Penninga en Boermans/ de Groot) hebben zich via zeges op Estland, de nummer zestien van de plaatsingslijst, overtuigend geplaatst voor de kwartfinale van de Continental Cup, waar tickets voor de OS in Tokyo te winnen zijn.  De dames wonen hun wedstrijden met 2-0, bij de mannen kostte het wat meer moeite.

Van Iersel/ Ypma maakten in de eerste set tegen Estland al vlot een mooi gaatje (9-4). De netband was bij het setpoint behulpzaam om de 21-14 op het scorebord te krijgen. Na nog met 15-15 gelijk te hebben gestaan in de tweede set trok Nederland de zege met een 6 om 1 score met 21-16 naar zich toe.

Stam/ Schoon waren daarna snel klaar met hun tegenstanders uit Estland. Soomets/ Hollas kregen in beide sets 10 punten mee, waarmee hun optreden bij deze editie van de Continental Cup in een oogwenk voorbij was. Voor hen gold waarschijnlijk dat meedoen aan een Olympisch OKT toernooi belangrijker was dan winnen.

Spanje is vandaag om 17:00 en 18:00 uur de volgende hindernis, die door de twee Oranjeduo’s genomen moet worden. Spanje won met 2-0 van Finland.

Ook de Nederlandse mannenploeg plaatste zich voor de kwartfinales. Boermans/ de Groot wonnen makkelijk met 2-0, Varenhorst/ Penninga, voor dit toernooi aan elkaar gekoppeld vanwege een blessure van Steven van de Velde, versloegen hun opponenten in drie sets.

Boermans/ De Groot maakten snel korte metten met hun tegenstanders. Met 21-9 en 21-10 gaven ze de Esten Lõhmus/ Korotkov binnen het half uur het nakijken.

Varenhorst/ Penninga, waarbij Penninga hals over kop als de vervanger van de geblesseerde van de Velde werd ‘ingevlogen’, hadden in de eerste set de verlenging nodig om de winst met 24-22 binnen te halen, waarna ze de tweede aan de Esten moesten laten.  In de tiebreak werd 11-12 achter door Penninga een 13-12 voorsprong en hij verzilverde ook het eerste matchpoint voor de 2-1 zege in sets.

Vandaag spelen de Nederlanders tegen de Belgen voor een plek in de halve finale. België won met 2-1 van Oekraïne. Het duel der Lage Landen begint om 19:30 uur.

Vanmorgen om 9:30 uur krijgt het toernooi in Scheveningen een vervolg, we houden u op de hoogte.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV.