Oranje speelt gelijk tegen Australië

foto Volleypictures.nl

Tenminste als je de vier onderlinge duels van deze week naast elkaar zet. Op de 3-1 winst in Nijkerk volgde een 1-3 nederlaag in Rotterdam, die met een 3-2 in Tilburg werd uitgewist. Gisteren werd de serie oefenwedstrijden in Utrecht met 2-3 verlies afgesloten. Met als eindstand in duels 2-2 en in sets  9-9, een echt gelijkspel dus. Beide teams maakten er in de volle Galgenwaard in Utrecht een vermakelijk laatste partij van. De  setstanden 25-19 en 18-25 betekenden 1-1 in sets, Australië nam via 23-25 een 1-2 voorsprong maar zag Nederland na de hele duidelijke 25-14 opnieuw naast zich komen. De tiebreak ging met 12-15 naar de gasten.

Bondscoach Benne stuurde in de eerste set de inmiddels vertrouwde basis (Abdelaziz – Krolis – Kooistra – Maan – Rauwerdink – Koelewijn – Jorna ) het veld in. Met attractief volleybal  lieten ze de Aussies in de eerste set ver (25-19) achter zich.  Na de eerste technische time out in de tweede set nam Australië vier punten afstand , die echter bij 15-15 van de bordjes was. Een vervolg met een 3-10 score, betekende een dikke 18-25 nederlaag voor Nederland.

Ook in de verloren derde set aanvankelijk eenzelfde beeld. Rond de eerste time out ver achter komen, dan bij 17-17 is er weer evenwicht. Nederland kon nu, mede door de inbreng van enkele wissels,  in de twintig wel bijblijven, kwam zelfs nog op één puntje voorsprong, maar moest de zege toch met 23-25 aan de gasten laten. In de vierde doorgang nam de ingevallen Thijs ter Horst de ploeg op sleeptouw naar de 25-14 setwinst. De tiebreak bleef tot zo rond de elf gelijk opgaan, waarna Australische serve en blok te machtig voor Oranje bleken.