Oranje U17 gaat voor WEVZA brons

VoV, 30-12-2017. 11:19 uur. Bij het WEVZA U17 toernooi in Montpellier speelde de Oranje Pré Jeugd de laatste poulewedstrijd tegen Zwitserland. Een overwinning zou de tweede plek in de poule betekenen en tevens inhouden, na de 3-2 zege op Frankrijk en de 3-0 nederlaag tegen België,  dat er vandaag om het brons gespeeld zou kunnen worden. Na de tegenvaller tegen België, was dus winst noodzakelijk om nog een goed resultaat te halen in de poule. Zwitserland had de eerste twee wedstrijden verloren en nog geen set gewonnen.

De eerste set was wel okay van Nederlandse kant.  Winst met 25-19. Het leek af te gaan op een vlotte 3-0 zege voor Oranje, helaas viel het niveau in de tweede set erg tegen. Verlies met 20-25 en dus de eerste setwinst voor Zwitserland in dit toernooi. De derde set begon met een hoge foutenlast bij de ‘Men in Orange’ en een sensationeel tweede setwinst voor Zwitserland leek eraan te komen.

Gelukkig toonde Nederland op het einde van de set voldoende vechtlust. Tevens was de passing weer beter op orde,  zodat de setters weer naar behoren hun werk konden doen. Langzaam werd de achterstand weggewerkt en omgezet in setwinst met 26-24. De vierde set ging gelijk op, maar het laatste gedeelte was voor Oranje. Winst met 25-23. Zwitserland bleek achteraf dus geen formaliteit.  Wat nog even gezegd mag worden, is dat iedereen speelminuten heeft gekregen. De invallers hebben laten zien dat zij absoluut tot deze selectie behoren met hun goede invalbeurten.

Na de 3-1 winst van België tegen Frankrijk is Oranje tweede in de poule geworden. Vandaag spelen ze om het brons tegen Spanje. Weer geen onbekende. Als Oranje hun beste spel laat zien en dat zit er absoluut in, kan het toernooi met een mooie derde plaats worden afgesloten.

In poule A kwamen de teams tot  de volgende eindstand:  1> Duitsland, 2>  Spanje, 3>  Portugal en 4>  Frankrijk B, dat de plaats van het afwezige Italië innam. België en Duitsland spelen tegen elkaar om de titel en het goud.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag door Ruud van Muijden. Foto Wevza.