Oranje U17 ook in tweede duel onderuit

VoV, 01-04-2021. 15:27 uur. De Oranje U17 jongensploeg heeft ook het tweede duel in de poule verloren. Na Frankrijk gisteren was er vanmiddag een 3-0 nederlaag tegen België, via de ruime 25-14, 25-18 en 25-19 setstanden. Oranje sluit de poule als laatste af en zal nu verder gaan met de plaatsingswedstrijden voor de vijfde plaats.

In de eerste set sloeg België zich na 13-10 naar 15-10 en bouwde het verschil in het resterende deel van de set uit naar 11 punten. Met name de hoge foutenlast (Oranje scoorde 14 keer voor België in deze set) werd Oranje redelijk fataal. In de volgende set stoomde België vanaf het begin naar een grote voorsprong (7-1, 15-7) en leverde hierop geen punten meer in. De 20-12 en 23-17 eindigden tenslotte in een 25-18 nederlaag.

Oranje kon in de derde set lang in het spoor van België blijven en de schade tot twee puntjes beperken bij de tussenstand van o.a. 7-5 en 9-7. Ook het verschil van vier bij 15-11 konden de Talenten terugbrengen tot twee punten bij 20-18. Vervolgens gaf België nogmaals gas en liep weg naar 23-18 om met 25-19 af te sluiten.

Bij Nederland was Elwin Oskam met 11 punten de succesvolste puntenmaker. België had met 45 om 29 punten de ruim betere eigen score, vooral door de 37 om 21 aanvallende punten. Ook hadden ze met 22 om 30 scores voor de tegenpartij de lagere foutenlast.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV/ WEVZA.