Oranje U18 (v) naar halve finale WEVZA

JongOranjevsEstland

VoV, 15-07-2017. 5:59 uur. De Oranje U18 ploeg van trainer coach Julien van de Vyver en assistent coach Eric Meijer heeft zich in Valladolid geplaatst voor de halve finale van het WEVZA U18 toernooi. Daarin is Frankrijk vandaag om 17:00 uur de tegenstander. Na de eerdere zeges in de poule tegen België en Italië werd gisteren met 3-0 van Spanje II gewonnen. Spanje II is in principe de U16 ploeg, die voor het afwezige Duitsland invalt.

Nederland speelde de hele wedstrijd met dezelfde basis, die bestond uit Tess de Vries, Eline Geerdink, Charlot Vellener, Lisa Nobel, Rianne Vos, Clair Crijns en libero Susanne Kos. De selectie in Spanje bestaat verder nog uit Dagmar Boom, Hester Jesper, Demi Korevaar, Sarah van Aalen en Annick Meijers.

Spanje II was eigenlijk geen partij voor Oranje, gezien ook de setstanden 25-11, 25-13 en 25-18, al konden ze steeds de eerste paar punten nog redelijk meekomen. Zoals in de eerste set toen ze een 3-5 voorsprong namen, maar na de 7-5 inhaalmanoeuvre van Oranje snel op grote achterstand kwamen. De time outs bij 10-6 en 14-7 hadden geen effect. Na de 14-7 stoomde Oranje door naar 17-7, 20-8 en 23-9 om met dikke winst af te sluiten.

In de tweede set veranderde Oranje een 3-4 achterstand in een 9-4 voorsprong, bracht het verschil na 12-5 bij 17-7 op tien punten en bouwde vrolijk verder naar opnieuw een dikke setwinst. De 20-10 veranderde in 25-13. Spanje II kon in de derde set een 10-5 achterstand tot 10-7 inlopen en bleef nu wat langer in de directe achtervolging. Nederlandse time outs waren er bij 21-16 en 22-18. Na die laatste stond Oranje Spanje II geen punt meer toe.

De andere halve finale gaat tussen Spanje 1 en Italië.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto CEV.