Orion D1 knallend het volleybalkalenderjaar uit!

VoV, 01-12-2021. 11:08 uur. Afgelopen zaterdag speelden wij onze laatste competitiewedstrijd van 2021. We moesten helemaal afreizen naar de randstad. Eenmaal aangekomen in Haarlem, moesten we een goede parkeerplek vinden voor onze grote bus. De sporthal bleek namelijk een op parkeergarage te staan, zeker niet makkelijk te vinden. Toen de bus geparkeerd stond, begon de zoektocht naar de sporthalhal midden in het centrum.

Bij binnenkomst hebben we wat gegeten en zijn we begonnen met de voorbereidingen voor de wedstrijd. We moesten het helaas zonder Liza doen, ze voelde zich ontzettend slecht en had besloten om niet mee te gaan zaterdag. Saar en Daphne van dames 2 gingen weer met ons mee om het team te versterken.

In de eerste set hadden we veel moeite met de serve, vier rotaties lang achter elkaar fout. De rest van de set scoorde we veel punten en wonnen we de set met 18:25! In de tweede set maakten we veel eigen fouten, we konden moeilijk ons eigen niveau laten zien. Spaarnestad kreeg ons onder controle en wonnen de set hierdoor met 25-21.

De derde set begonnen we ook wat stroef. Maar door de preek van Jeroen in de time out lukt het ons om weer eigen punten te maken en deze af te sluiten met 21-25.  Met een setstand van 1-2 begonnen we de laatste set met een goed gevoel. We vierden elk punt met veel plezier en gingen met een goede flow de set door. Daphne en Saar kwamen aan het einde van de laatste set erin, hierdoor wonnen we de laatste en winnende set met 16-25.

We hebben ons goed gedragen tijdens de wedstrijd en Jeroen zat relaxed aan de kant te coachen. Na de wedstrijd werd er een sprintje getrokken naar de douche, we hadden tenslotte maar tot 20:00 uur om de overwinning te vieren. Het was erg gezellig in het bruincafé waar meerdere team aanwezig waren, echter ging de muziek uit om tien voor 20:00 uur.

We besloten om onze eigen box aan te sluiten om de laatste 10 minuten ons te vermaken en toen ook onze eigen box uit moest, hebben we a capella de sfeer erin gehouden totdat we er letterlijk uitgeveegd werden. Na de terugreis bleef het nog lang onrustig in Doetinchem J!

We zijn erg blij met deze drie punten waarmee we onze positie als middenmoter kunnen versterken.  Helaas geen wedstrijden meer in 2021. We gaan op de zaterdag trainen en houden onze spieren warm doormiddel van krachttraining doordeweeks om zoveel mogelijk in beweging te blijven.

Stay safe en hopelijk tot snel in het nieuwe jaar!

gh @ VoV, verslag van Orion dames 1, foto idem.