Orion H2: Als de tegenstander niet wil winnen!

VoV, 11-11-2019. 5:13 uur. Dan doen wij het wel……. Jawel trouwe lezers, jullie lezen het goed, De wedstrijd tussen Rabobank Orion heren 2 en de bezoekers uit Woudenberg kende, door het uitvallen van het DWF, een verkeerde uitslag op de Nevobo website.

Uiteraard zouden de gasten uit Woudenberg graag willen dat ze een keer konden winnen in Doetinchem ☺, helaas voor hun was drie keer geen scheepsrecht. Kansen waren er echter te over voor de bezoekers om idd een 3-1 of 3-2 winst te pakken. Een ruime voorsprong in set 3 lieten ze lopen (en dito mogelijkheid om op een 2-1 set voorsprong te komen). Dat gebeurde dus niet! Gelukkig maar voor de thuisspelende heren van Rabobank Orion!

De eerste twee sets kenden een grillig verloop, waarin de onzen in set 1 doordrukten in de laatste fase van de set, maar bij de 2e al te snel het initiatief lieten aan de gasten. Set 3 werd vervolgens gestolen. Dat had kennelijk een dermate ontspannend effect op het team van Eric Maan dat set 4 dramatisch werd gestart, en dat de achterstand opgelopen in de beginfase funest werd om nog een beroep te doen op 4 volle punten. Set 5 was uiteindelijk het product uit 4 sets best matig en technisch slecht volleybal (dat laatste lag echter niet aan de thuisploeg), waarbij Rabobank Orion heren 2 het gelukkigst was in de loterij.. Hiermee werd een derde competitie zege op rij een feit!!

Aanstaande zaterdag trekt de oranje invasie naar Aalten. Waarbij we voor het eerst in zeer lange tijd kunnen spreken van een “echte derby uit de oude regio Oost” in deze 1e divisie, en het weerzien met een aantal bekende gezichten. Voor Bovo zullen de twee potjes tegen grote broer Rabobank Orion gezien worden als een tweetal hoogtepunten in het seizoen. Wij zien dat als een stap verder te nemen in het proces wat ontwikkeling heet.

Rabobank Orion Volleybal Doetinchem H2 vs. Woudenberg H1 uitslag 3-2 via de setstanden 25-18, 18-25, 27-25, 18-25 en 21-19.

gh @ VoV, verslag door Marco Buiting, Rabobank Orion Heren 2.