Orion H2: Het duurde even, maar dan …..

VoV, 12-11-2018. 9:36 uur. Met de belangrijke ervaringen uit het verleden in de achterzak zijn we aangevangen in de wedstrijd tegen het niet geheel onbekende Woudenberg. Als tegenstander in de competitie van afgelopen seizoen waren de onderlinge confrontaties wel bijgebleven als vrij intens, met telkens de Orion reserves uit de bus als uiteindelijke winnaar. De verwachting was dan ook dat Woudenberg daar een keer verandering in wilde brengen. En die verwachting kwam bijna uit.

M.b.t. de wedstrijd: De eerste set speelden we goed. Maar dan ook echt goed… Misschien wel de beste set tot nu toe! Opdrachten werden telkens tot perfectie uitgevoerd, servicedruk was op orde. De eigen pass en het rally werk waren op maat, wat resulteerde in een duidelijke setwinst. Uiteraard: gezien het niveau  zijn tegenstanders beter in staat om te schakelen, dat gebeurde ook in set 2.

Daarin herstelden we de achterstand net op tijd boven de twintig punten grens en trokken de tussenstand naar een 2-0 voorsprong in sets. Aanleiding voor Woudenberg om het gas wat meer open te draaien. Klaarblijkelijk voelde bij ons de voorsprong iets te comfortabel aan. Gevolg was dat we niet meer scherp genoeg waren in het uitvoeren van de opdrachten en het zelf schakelen in de wedstrijd…

De voorsprong verdween snel, uiteindelijk werden de setwinsten in set 4 en 5 behaalt door meer noeste arbeid en emotie volleybal dan gezond verstand. Toen de rook eenmaal opgetrokken was bleek dat wij als gelukkige winnaar uit de bus kwamen. Besef was er wel dat dit net zo goed aan de andere kant kon zijn… Al met al zijn we content met de winst, en blijven hierdoor gestaag de punten sprokkelen als promovendus… Zoals aangegeven in de header: het duurt ff, maar dan heb je ook wat..

Orion Volleybal Doetinchem H2 vs Woudenberg H1 uitslag 3-2 via de setstanden 25-17, 25-23, 22-25, 25-27 en 15-13.

Volgende week wacht ons de volgende uitdaging: de uitwedstrijd bij virtuele koploper Set-Up ’65 te Ootmarsum. Wordt een harde noot om te kraken….

gh @ VoV, verslag van Marco Buiting, Orion Heren 2.