Vizier op volleybal

 

Orion H2: Prima verweer tegen koploper

VoV, 09-12-2018. 16:48 uur.  Ja, daar was ie dan…… De wedstrijd tegen het Utrechtse Protos. Momenteel de koploper in deze eerste divisie A in een competitie die veelal gekenmerkt wordt door verrassingen en frequent puntverlies. Bij dat laatste kunnen we ons aansluiten. Met een aangepaste opstelling (vanwege omstandigheden) werd de wedstrijd aangevangen. Dat het niveau niet altijd even denderend was moge een feit zijn. Technisch was het soms zeer mager. We kunnen achteraf concluderen, en dat is heel kort samengevat, dat we verloren hebben van een team die een lagere foutenlast had. Een meerwaarde in het volleybal.

Verwijten kunnen we louter aan onszelf adresseren. De eerste set doen we simpelweg cadeau!! Daarmee is dan ook meteen de eerste slag geslagen. In set 2 werkte dat door. Set 3 pakten we ons niveau wel met het gewenste resultaat ten gevolg. Set 4 was de koek eigenlijk op. Nota bene wat consternatie over een opstellingsfout (en die was er) gaf weer wat energie aan het team. Dat vuur doofde echter vrij snel. Protos speelde de wedstrijd clean naar een einde, met de lage foutenlast als plus factor.

Niet getreurd: ondanks een verlies wederom niet van de mat gespeeld met deze selectie, waarin het brengen van jeugd veel aandacht heeft. We verwachten in de tweede helft meer resultaat als gevolg van deze investering. Kortom: we hebben ons prima verweerd.

Zaterdag 15 december de laatste alweer van de eerste competitiehelft. Dan spelen we tegen een oude bekende in Amersfoort, te weten AVV Keistad. Een team dat ongetwijfeld een facelift zal zijn ondergaan in vergelijking met een aantal jaren geleden. Weer een meetmoment…

gh @ VoV, verslag van Marco Buiting, Orion heren 2.

Orion Volleybal Doetinchem H2 vs USV Protos. Uitslag 1-3, setstanden 23-25, 16-25, 25-21 en 19-25.