Vizier op volleybal

 

Orion heren 2 bedwingt Vives!

VoV, 12-03-2018. 11:00 uur.  Seesing Personeel Orion heren 2 pakte exact een maand na de laatste competitiewedstrijd een waardevolle vijfpunter tegen het degelijke Vives uit IJsselstein.

In het thuisduel bleek de eerste set cruciaal, de teams lieten namelijk weer zien aan elkaar gewaagd te zijn. De bezoekers etaleerden weer veel degelijkheid en spelen met een lage foutenlast. Verder dagen ze hun tegenstanders tactisch uit, daarin is dan schakelend vermogen vereist. De Orion reserves lieten zien dit in huis te hebben.

Net als de uitwedstrijd werd in de eerste set nota bene het verschil gemaakt op een klein detail: door een beslissende service van setter Dean “Rocky” Rots op 24-23 voor. De ace zette meteen de toon voor de tweede set, die met duidelijk verschil werd gewonnen door de thuisploeg.  Set 3 werd tevens weer een kantelpunt in de wedstrijd. De bank maakte hier in de beslissende fase het verschil. De set werd verder beslecht door de mokerklap van het formaatje zes op de schaal van Richter van mid Simon Eelderink. Naar verluid zijn ze nu nog het hout aan het recht trekken in de thuishal, en de scheuren uit de muren aan het halen. Set 4 werd vervolgens een formaliteit. Het verzet was namelijk gebroken.

Kenmerkend was wederom de functionaliteit en de flexibiliteit van de bank. Regelmatig bewijst de brede selectie weer zijn voordeel. Niet alleen een bank, maar ook eentje van kwaliteit. Niet onbelangrijk. Daarmee haalt het complete team de zege binnen en was er revanche voor het laatste optreden in Barneveld.

Aanstaande zaterdag wacht er de derby en dus ook een nieuwe uitdaging: Arnhem (Arvevo) uit. Aangezien er nog vijf wedstrijden te spelen zijn is dit weer een horde om te nemen. Komt dat zien in sporthal Kermisland! Start wedstrijd is 19:00 uur.

Seesing Personeel Orion H2 vs Vives. Uitslag 4-0 setstanden 25-23, 25-18, 25-22 en 25-17.

gh @ VoV, verslag van Marco Buiting, Orion Heren 2.