Orion II mist vooral lef en plezier

team1415rsz

“We kunnen scherp in onze conclusie zijn over de wedstrijd van Orion Heren 2 tegen Sliedrecht Sport 2. Waar de manschappen van Walter Slotboom gezapig en ongemotiveerd over kwamen, hadden de heren uit Sliedrecht o.l.v. Andre van Leeuwen het wel in de smiezen: Het gaat om de fun en de beleving. De mannen uit Sliedrecht stonden met een andere energie en motivatie in het veld. De heren uit Doetinchem lieten bij tijd en wijle wel zien dat ze meer in hun mars hebben, echter als het niet loopt moet je ervoor knokken.

Set één bleek achteraf weer cruciaal te zijn (22-25) en na set twee leek er weer orde op zaken te worden gesteld (25-17). Set drie was echter weer onverklaarbaar qua niveau (16-25). Set vier leek weer de Doetinchemse kant op te rollen, echter een voorsprong halverwege (14-9) werd ook weer net zo makkelijk weg gegeven met knullige individuele fouten. Kenmerkend was nog wel het laatste punt van de wedstrijd. Elroy Bazen wordt op 22-24 gebracht met zijn wapen, de sprongserve, en doet gewoon zijn ding. Dat de bal vervolgens direct terug komt en dat dit de verwachting er niet is dat dit gebeurt, ben je gewoon niet bij de les. Eindstand 22-25.

Uithuilen en overnieuw beginnen is het devies. Na vier overwinningen gaf het nu drie verlies partijen en zakken we weg in de middenmoot (plaats 5). Nog steeds geen reden tot ontevredenheid als promovendus, maar wel het feit dat wederom het spelniveau beneden peil was. We kunnen gewoon veel beter. Die overtuiging moet weer gaan komen de aankomende weken.

Aankomend weekend is er rust, en dat is maar goed ook. Tijd om de geest even leeg te maken voor een volgend treffen. Ditmaal weer thuis tegen de heren van Particolare/DS. We gaan voor een vermakelijk potje!!

(Wedstrijdverslag van Marco Buiting, foto Hans van Dijk)