Overtuigend VIVES D1 zet sterke lijn door

VoV, 17-10-2023. 5:47 uur. Nadat vorige week de eerste divisie sterren van Volley Meerkerk met een illusie armer in de eigen hal achter gelaten werden, was het deze week een ander gevestigd eerste- divisie team dat op bezoek mocht bij de IJsselsteinse promovendus. Het reserveteam van VV Utrecht kende een zware middag en kon geen vuist maken tegen het volleybal geweld van DePartyshop.nl VIVES dames 1. Na een uur en 45 minuten stond er een duidelijke 4-0 op het scorebord.

In een sfeervolle IJsselhal, met een klein kwartiertje vertraging, startte de twee teams aan de 4e ronde van het nieuwe volleybal seizoen. Al vroeg in de wedstrijd bleek echter dat VV Utrecht weinig in de IJsselsteinse melk te brokkelen had. De formatie van Michael en Peter Paul rende in een sneltreinvaart naar een comfortabele voorsprong waarna de set gecontroleerd werd uit gevolleybald. Een stabiele passlijn aangevoerd door libero Amber legde de basis voor een eenvoudig ogende winst in set 1. Na het 25e punt voor VIVES stond er een score van 25-19 op de tel borden en werden de blikken gericht op set nummer 2.

Tijdens de tweede set schoot VV Utrecht uit de startblokken, maar met knap kunst en vlieg werk bleef het eerste dames team van VIVES dicht bij. Met een dubbele wissel aan de kant van VIVES was het lot voor VV Utrecht in set twee bezegeld. Er werd een versnelling opgeschakeld, de middenas met Rebecca en Sterre kon in stelling worden gebracht en voor VV Utrecht het door had was de achterstand onoverbrugbaar. Enkele raken klappen, mooie services en knappe verdedigingen later stond er een stand van 24-21 op het bord, waarna VIVES ook set twee binnen wist te halen.

Bij een 2-0 voorsprong komt het welbekende derde set syndroom bij teams naar boven. Het team dat achter staat gaat over naar alles-of-niks volleybal in de hoop toch nog een resultaat te behalen. Om dit te voorkomen besloot Michael om direct met Janine en Sanne te beginnen, die zorgde voor de ommekeer in set 2. Aan de hand van een aantal rake klappen van Manon en Laura werd de toon voor set 3 gezet. Van een derde set syndroom was weinig meer over. Met overtuigend, verzorgd en bij vlagen spectaculair volleybal werd de winst in deze wedstrijd veiliggesteld. Met een stand van 25-16 was er dan ook geen vuiltje aan de lucht. Nu alleen de volle buit nog binnenhalen.

Waar VIVES zich in de vorige thuiswedstrijd nog liet verrassen door Inter Rijswijk was het deze week VV Utrecht die van een koude kermis thuis zou gaan komen. Ondanks de voorsprong van VV Utrecht aan het begin van de set gooide een goede service serie van Janine roet in het Utrechtse eten. VIVES volleybalde gecontroleerd en beheerst naar het einde van de 4e set. Met een goed blok werd de volle buit in IJsselstein gehouden.

Met 18 punten uit de afgelopen 4 wedstrijd staat VIVES dames 1 op een zeer stabiele tweede plaats die aan het eind van het jaar genoeg zou moeten zijn voor eventuele promotie naar de Topdivisie.

Om alvast onze krachten te testen tegen teams uit de Topdivisie spelen we volgende week de tweede ronde van de nationale beker tegen Topdivisionisten VollinGo Dames 1 en US Dames 1. Na deze korte beker onderbreking vindt de kraker om plek 1 plaats tussen VCN Dames3 en VIVES dames1. Kom ons zaterdag 21 oktober om 12.00 uur allemaal aanmoedigen wanneer we het opnemen tegen VollinGo Dames 1.

gh @ VoV, verslag van Joël van der Schans, namens de PR-commissie. Foto VIVES.