Overtuigende 4-0 winst van VC Velden

VoV, 19-03-2018. 13:21 uur.  Het was alweer even geleden, maar afgelopen zaterdag pakten de dames van Velden eindelijk weer eens vijf punten in de Vilgaard. In de wedstrijd tegen een gehavend Volley Meerkerk werd een zeer overtuigende 4-0 overwinning geboekt.

Vanaf de start werd al snel duidelijk dat de bezoekende ploeg het moeilijk kreeg. Via enkele serviceseries pakte VC Velden dan ook redelijk eenvoudig de eerste set met 25-13. Ook in de tweede set hadden de dames uit Meerkerk weinig te vertellen. De thuisploeg serveerde goed en sloeg de ballen aan het net prima erin. Met 25-9 werd ook set twee binnengehengeld en stond Velden al op een 2-0 voorsprong.

Volley Meerkerk kon in de derde set iets langer aanhaken, maar de thuisploeg wist met degelijk spel uiteindelijk ook set drie naar zich toe te trekken. Met 25-18 was de set en ook de wedstrijdwinst binnen voor VC Velden DS1. Kon het bonuspunt ook nog gepakt worden?

In de vierde set begonnen de dames uit Meerkerk meer lawaai te maken en probeerden zij zo de thuisploeg uit het ritme te halen. Dit lukt even… Er stond ineens een kleine achterstand voor VC Velden op het scorebord. Op dat moment kwam Danielle Gortz aan service, pakte Michelle Gortz een kill – block mee en was Linda Janssen aanvallend niet meer te stoppen! Met 25-15 was ook het bonuspunt voor de thuisploeg en ging Volley Meerkerk met lege handen naar huis.

De komende twee zaterdagen heeft VC Velden D1 geen wedstrijden, maar wordt er door de andere teams in de competitie wel gespeeld. Hierdoor zal er meer duidelijkheid komen in de stand en weet de koploper of het misschien al 7 april in Spijkenisse zover kan zijn…

gh @ VoV, verslag van Ivon Dings, VC Velden dames 1.