Overtuigende winst Kalinko Heren 1.

VoV, 26-09-2021. 14:18 uur. Het eerste herenteam van Kalinko blijft ongeslagen in de competitie. De tweede competitiewedstrijd, tevens de tweede thuiswedstrijd, werd ditmaal tegen VCS Heren 1 uit Sassenheim gespeeld. Net als vorige week werd de wedstrijd overtuigend met 4-0 gewonnen.

Tijdens de eerste set viel er veel te genieten voor het publiek, waar onder andere familieleden van spelers Rens, Sander en Arnoud tussen zaten. Het team van coach Ans de Graag en manager Nidal al Qaq begon de eerste set namelijk gelijk met een 5-0 voorsprong. Dit kwam mede door sterk servespel van buitenaanvaller Dimitrijs. Op dit succes werd verder doorgebouwd door goed spel van de overige starting-seven: Rens, Raul, Maarten, Daron, Arnoud en Lars op libero. Het ging zelfs zo goed dat de eerste set met 25-10 werd gewonnen!

De tweede set ging minder vlekkeloos dan de eerste set. De mannen gaven de tegenstander iets meer kansen, waardoor zij beter in hun spel kwamen. Het was dus aanpoten geslagen! De gehele tweede set verliep nek aan nek. Uiteindelijk door onder andere de felheid van buitenspeler Maarten en erg vast spel van diagonaal Arnoud trok Kalinko H1 aan het langste eind en werd de set met 25-23 gewonnen.

In de derde set kwamen wisselspelers Frank en Marko het veld in. Na een paar punten kwam ook wisselspeler Sander het veld in, zij pakten het goed op en deden meteen vol mee met de wedstrijd. Vooral de invalbeurt van de 14-jarige diagonaal Marko was merkwaardig, omdat hij ondanks zijn jonge leeftijd een niveau wat de promotieklasse waardig is neer wist te zetten. Dat betekent echter niet dat er geen tegenstand meer was.

Ondanks dat wisten de mannen in zowel de derde als de vierde set goed spel neer te zetten. De servepass van libero Lars en buitenaanvaller Sander lag goed, waardoor setter Frank iedereen kon bedienen. Dimitrijs, Marko en Arnoud wisten de ballen vervolgens lekker op de grond te rammen. Arnout speelde zelfs zo goed dat hij de titel Man of the Match heeft verdiend. De derde en vierde set werden uiteindelijk met 25-21 en 25-20 gewonnen.

Volgend weekend hebben de mannen even rust. Het weekend daarna op zaterdag 9 oktober speelt het eerste herenteam wederom thuis om 16:30 tegen Zovoc Heren 1. Zal het ze lukken om koploper in de competitie te blijven?