P/D voor Next Volley, Krimpen degradeert

VoV, 22-04-2018. 8:23 uur. In de eerste divisie B bij de mannen ging het bij Next Volley Dordrecht vs City Lens VC Krimpen om handhaving, p/d of degradatie. Alle drie opties waren voor beide teams nog mogelijk, ze begonnen met een gelijke stand van 39 punten aan hun onderlinge duel, boven hen stond Velo met 42 punten.

Next Volley maakte met 4-0 korte metten met de opties handhaving en p/d voor VC Krimpen en verzekerde zich van het spelen van p/d wedstrijden. Velo won met 3-2 van Voerendaal en speelde zich zo in veiligheid.

Next Volley pakte de eerste set nipt met 25-23 en liet daarop de duidelijke 25-19, 25-15 en 25-20 volgen, waarmee ze dus hun opponent Krimpen het duwtje naar de tweede divisie gaven. Velo kwam met 1-2 achter (25-22, 16-25, 21-25) tegen Vc Voerendaal maar sleepte met 25-18 de tiebreak uit het vuur, die ze met 15-12 wonnen. En daarmee was handhaving zeker.

Aan de top liet Inter Rijswijk II er met een 0-4 zege bij Sliedrecht Sport II geen twijfel over bestaan dat zij de opvullingswedstrijden wilden spelen. Ze hielden de thuisploeg vier sets onder de twintig (14, 19, 13, 17). Kampioen VCN leed bij Taurus II een 3-2 nederlaag, kwam met 2-0 achter, maar kon gezichtsverlies nog redelijk ongedaan maken door met 21-25 en 19-25 gelijk te maken. De 15-13 bracht daarna de beslissing.

Dan waren er nog twee vijfsetters, VVU won met 3-2 van Peelpush via 15-10 in de vijfde set en Skunk leed een 2-3 nederlaag in eigen huis tegen Zaanstad II. Daar viel de beslissing via 14-16 in de vijfde set.

De eindstand: VCN 88 (kampioen), Rijswijk II 78 (opvullingswedstrijden), Voerendaal 70, Sliedrecht II 59, Taurus II 57, Peelpush 55, Zaanstad 50, VVU 49, Velo 45, Next Volley 44 (p/d wedstrijden) VC Krimpen 39 (degradatie) en Skunk 26 (degradatie).