Paaszaterdag in de Topdivisies (m+ v)

VoV, 17-04-2022. 6:40 uur. In de Topdivisie A bij de dames waren geen wedstrijden op paaszaterdag. In de B-Divisie won Keistad met 3-0 van Orion via de setstanden 25-17, 25-17 en 25-13. Orion won sedert 27 november vorig jaar slechts twee wedstrijden, twee keer van Spaarnestad, alle andere duels werden verloren.

Volley Tilburg vs. Thor werd een 3-0 zege voor de thuisploeg. De gasten bleven met hun scores steken op 19, 21 en 23 punten. Koploper Activia stuurde VoCASA met een 3-0 nederlaag naar Nijmegen terug. Via 25-21, 25-18 en 25-21 hielden ze alle punten in Sint Anthonis.

Bij de mannen in de Topdivisies was er in Kampen Reflex vs. VoCASA H2. De thuisploeg pakte met veel overmacht de eerste set (25-11) en had daarmee klaarblijkelijk alle kruit verschoten. VoCASA H2 pakte de volgende drie sets met 23-25, 17-25 en 20-25 en daarmee dus de 1-3 zege.

In Enkhuizen behaalde Keistad ook een 1-3 uitzege bij Madjoe. Ook hier een duidelijke eerste setwinst voor de thuisploeg (25-16), nipt verlies in de tweede (24-26) en vervolgens gingen de laatste twee sets ook naar de gasten. De 32-34 in de vierde set was wel weer nipt.

In de B-Divisie won Sliedrecht Sport H2 met 3-2 van Zaanstad. De 2-0 achterstand in sets (19, 14) kon Zaanstad met 20-25 en 25-27 ongedaan maken, waarna ze in de tiebreak net met 15-13 aan de verkeerde kant van de score bleven.

Protos vs. Peelpush eindigde in een 2-3 zege voor de bezoekers. De thuisploeg won de eerste en vierde set met respectievelijk 26-24 en 25-23, daartussen was Peelpush met twee keer 22-25 de betere. In de beslissende vijfde set trok Peelpush met 13-15 de winst naar zich toe.