Vizier op volleybal

 

Paula Boonstra al maanden geblesseerd aan de kant

VoV, 11-11-2021. 9:00 uur. Zoals zo velen voor en na haar maakte diagonaal Paula Boonstra voor het seizoen 2018/ 2019 de overstap van VC Sneek naar het buitenland. Daarvoor maakte ze met kleine stapjes zich het volleybal steeds meer eigen via o.a. trainen en spelen in talenten teams en volleybalscholen, voordat VC Sneek haar contracteerde.

De Belgische topclub Asterix Avo Beveren werd daarna haar eerst halte in het buitenland. Met die club behaalde ze nationaal en internationaal succes, waarbij zij steeds een belangrijke rol speelde als het ging om de punten die op het scorebord kwamen.

“Het was voor mij een grote stap om vanuit Nederland naar België te gaan, de overgang daarna naar Frankrijk was minder groot dan verwacht, ook al was het niveau in Frankrijk wel een stukje hoger dan in België.”

Met Paris St. Cloud, haar nieuwe Franse ploeg, had ze een moeilijk seizoen in de Ligue A Feminine. Belangrijke oorzaak was dat er zo ongeveer een compleet nieuw team stond en het vanaf het begin niet echt lekker liep. Zelf was ze in die periode met regelmaat in de topscorerslijsten terug te vinden en al met al deed ze het helemaal niet slecht in haar Franse periode.

Na Frankrijk was de overstap naar Vasas Obuda in Budapest haar derde buitenlandse avontuur. Op de website van die club vertelde ze “Ik ben benieuwd wat de Hongaarse competitie te bieden heeft. Ik wilde weg uit Parijs en toen Vasas me benaderde, hoefde ik er niet lang over na te denken. Ik kijk er echt naar uit om in de Extraliga te spelen.”

Maar helaas is er van dat spelen in de Hongaarse Extraliga niets terecht gekomen. Regelmatig zochten we via de website van haar nieuwe ploeg en via de matchreports van de Hongaarse volleybalbond naar de verrichtingen van haar in Hongarije, steeds met een negatief resultaat. Ze stond er niet bij. Dus toen maar even contact opgenomen en gevraagd wat er aan de hand was.

Paula vertelde ons dat toen ze nog in Parijs speelde, ze tijdens een training met een verdedigende actie verkeerd op haar knie terecht was gekomen. Haar been werd daarna helemaal blauw, waarna er een MRI-scan werd gemaakt.

Toen bleek dat er door het scheurtje in meniscus een cyste was ontstaan. Bij een cyste wordt er in de knie meer gewrichtsvocht aangemaakt omdat er elders in de knie een irritatie of beschadiging aanwezig is.

“Die cyste is toen verwijderd, maar daarna in de zomer bleek na een nieuwe MRI-scan dat er nu meerdere cystes waren gekomen. De enige optie was een knieoperatie, deze heeft half juni plaatsgevonden.

Hierna ging het herstel erg langzaam. Inmiddels zijn we 4,5 maand verder en is er nog geen vooruitgang. Het contract met Vasas is ontbonden vanwege deze slepende blessure mede omdat het maar afwachten was hoelang het herstel nog zou gaan duren.”

Op onze vraag of ze dit seizoen nog weer aan het volleyballen komt reageerde ze met “Dit seizoen zit volleyballen er niet meer in. De focus ligt nu op herstel en nog niet zozeer op volleybal.”

Wij wensen haar in ieder geval een spoedig herstel toe zodat we weer snel van haar scorende acties, waar dan ook, kunnen genieten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV