PDK blijft ongeslagen, ook in Hoogeveen

VoV, 03-11-2019. 11:08 uur. FOOX Olhaco is er niet in geslaagd om PDK Huizen in de eerste Divisie A de eerste nederlaag toe te brengen. De koploper moest blijkbaar eerst goed wakker worden (25-20 verlies in de eerste set) voordat het kon bewijzen dat het terecht aan de leiding van deze divisie gaat. De nummer drie in de stand werd in de drie sets daarna duidelijk aan de kant gezet. Slechts 14, 17 en 13 punten waren er nog voor hen weggelegd.

Sudosa – Desto, de nummer twee in de stand, behaalde in Zwolle een 1-3 zege op HHB Coching CSV. Na de eerste set (21-25) trok CSV de stand gelijk met een 26-24 winst, om er vervolgens in de derde set weer keihard van af te gaan via een 9-25 nederlaag. Sudosa maakte van de 1-2 in sets een zege middels 23-25 in de vierde set. Nu was het voordeel nipt aan hun zijde.

Na een hele rij duels zonder setzege lukte het VC Sneek tegen Focus4U Woudenberg twee setjes binnen te halen. Na de 25-20 werd het 1-1 in sets middels 22-25. En de 2-1 achterstand in sets maakten ze ongedaan via 24-26. Echter toen was er niet genoeg meer over voor de tiebreak, die werd met 15-12 verloren.

De Hofnar Bovo had een goede start van de wedstrijd en nam via 25-19 een 1-0 voorsprong tegen Apollo 8. Het vervolg was voor de gasten uit Borne, die middels drie gewonnen sets op rij de 1-3 zege meer naar huis namen. Setstanden 22-25, 18-25 en 21-25.

Axell Claims Sovoco kon in Elburg via twee keer een 24-26 score de 1-0 en 2-1 achterstand wegwerken. EVV Bultman Hartog had die voorsprong middels twee keer 25-15 op de borden gezet. Na vier sets was er dus sprake van dikke winst en nipt verlies voor de thuisploeg tegen de nummer voorlaatst. In de vijfde set was EVV met 15-12 de sterkere partij.

Rabobank Orion Volleybal Doetinchem behaalde een 3-1 zege op VoCASA II. De tweede set ging met 18-25 naar de gasten uit Nijmegen, de andere drie behield de ploeg uit Doetinchem met 25-22, 25-23 en 25-21 voor zichzelf.