Peelpush blijft ook tegen PDK ongeslagen

VoV, 15-102018. 13:17 uur. De 2e thuiswedstrijd van het seizoen tegen PDK Huizen, een ploeg die in de voorbereiding al in Meijel op bezoek was geweest. Destijds leverde dat een moeizame overwinning op. Huizen heeft grote ambities maar heeft een valse start van het seizoen gemaakt door de eerste twee wedstrijden te verliezen. Peelpush was voorbereid op een getergde tegenstander.

Helaas had Peelpush nog een 2e tegenstander vandaag, het spookbeeld genaamd blessures dat iedere ploeg, die een constant seizoen wil draaien, het liefste ver buiten de deur wil houden. Afgelopen maandag werd al duidelijk dat de eerste spelverdeelster Lieke voor geruime tijd rust moet nemen met haar knie, en gedurende de week werd ook duidelijk dat Lotte wellicht niet, of beperkt, inzetbaar zou zijn vandaag.

Youngster Eke moest dus vandaag de ballen verdelen, alle druk lag op haar schouders, en om het maar gelijk te verklappen, ze heeft het voortreffelijk gedaan. Shanisha van Dames 2 was als 2e spelverdeelster toegevoegd en mocht met enkele korte dubbele wissels haar Dames 1 debuut maken in de Topdivisie!

Peelpush was al in diverse wedstrijden in de 1e set te slap gestart en vorige week tegen Alterno koste dat uiteindelijk een 1e verliespunt. Dus vandaag moest dat anders. Echter PDK Huizen had ook zo haar voornemens en het ging, in de behoorlijke warme hal, tot de tien  punten vrijwel gelijk op. Beide teams zetten vol in op hun servedruk, maar toen de tien  punten eenmaal gepasseerd waren begon het bij Peelpush te draaien en kwam PDK – Huizen er niet meer aan te pas. Met maar liefst 25-14 werd de 1e set overduidelijk gewonnen.

Concentratie of gemakzucht? De 2e set begon met een foutenfestival bij Peelpush, de een na de andere serve verdween in het net of ging uit (5 foutserves) en Huizen kon een flinke voorsprong nemen (via 5-9 naar 14-19) maar begon vervolgens zelf ook rommelig te spelen. In een van beide kanten zeer matige set wist Peelpush aan het einde nog het gaatje te dichten bij 21-21 maar vervolgens ging de set toch met 23-25 verloren.

Set 3 was er weer concentratie en werd door Peelpush al snel een forse voorsprong opgebouwd. Een goede serveserie van Huizen bracht hen nog wat dichterbij maar de setwinst werd toch redelijk makkelijk met 25-21 binnengehaald. Set 4 was grotendeels een kopie van set 3. Peelpush was toch steeds weer effectiever in de afronding en de servedruk bleef hoog. Via 25-18 werd een dik verdiende 3-1 overwinning geboekt. Vier wedstrijden gespeeld, vier  overwinningen en pas één puntje verloren.

Natuurlijk een mooi resultaat maar echt in alle wedstrijden moet voor iedere setwinst hard worden geknokt en de concentratie vastgehouden. Een competitie met weinig verschillen in niveau, dat is inmiddels wel duidelijk. Huizen staat momenteel weliswaar onderaan maar is absoluut tot meer in staat.

Aan Peelpush nu om het niveau vast te houden volgende week in de topper tegen Donitas in Groningen, en om komende tijd op spokenjacht te gaan om het blessurespook buiten de deur te houden.

Na afloop werd er getokt en met staf en ouders nog lekker gedineerd en nagekaart bij de “Heere van Meijel”.  Volgende halte: Groningen, zaterdag om 19:30 uur.

In de stand in de Topdivisie dames is na gisteren Peelpush de koploper met 4-11, Donitas is tweede met 4-10 en Orion derde met 4-8. PDK is laatste met 3-0, daarboven staan Alterno II met 4-1 en Veracles met 3-1.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Peelpush.