Peelpush D1 niet langer zonder zege

VoV, 06-11-2023. 5:54 uur. In de Eredivisie dames werd gistermiddag de zuidelijke derby tussen Peelpush en Activia gespeeld. We vinden deze teams terug op de laatste en voorlaatste plaats, het was dus een echte kelderkraker. Activia stond op 4 punten, Peelpush op 1.

De teams maakten er een lange vijfsetter van met een spannende ontknoping in de vijfde set nadat via 19-25, 25-19, 20-25 en 25-18 de tussenstand op 2-2 in sets was gekomen.

Activia kwam na een aarzelend begin (5-3) in de eerste set het beste in haar ritme en via 6-10 en 7-13 bouwden ze een mooie voorsprong op, die bij het begin van de big points (14-20) nog steeds zes punten bedroeg.  Peelpush kon setverlies bij 17-24 twee keer uitstellen, waarna de gasten met 19-25 op 0-1 in sets kwamen.

In set twee had Activia weer een slow start (9-7), draaide dat naar 9-11 in hun voordeel om, maar kreeg na 11-12 geen grip op de Peelpush opslagen en kreeg een serie van acht punten tegen (19-12) en daarmee was de beslissing gevallen, ondanks dat bij 22-19 de spanning nog even terug leek te komen.

Set drie was weer voor Activia. Via de tussenstanden 6-10, 11-16 en 18-21 pakten ze de zege. Peelpush kon de wedstrijd nog een keer naar haar voordeel ombuigen in de vierde set. Een geweldige start (10-4) en een dito vervolg (19-10) zorgden voor 25-18 en 2-2.

In de tiebreak had Activia bij 6-6 een 5-2 achterstand weggewerkt. Vervolgens liepen de teams via de side out in de score gelijk op tot 11-11, Peelpush scoorde het breakpoint voor 12-11, kwam bij 14-13 op matchpoint, maar verzilverde het niet. Ook Activia slaagde er niet in de winst te pakken toen ze met 14-15 voor kwamen.  Peelpush maakte gelijk (15-15), kwam op matchpoint (16-15) en haalde daarna met 17-15 de eerste zege van het seizoen binnen.

Bij Peelpush scoorden Nina Evers en Heleen Wiegerinck de meeste punten. Beiden kwamen tot een totaal van 17. Bij Activia kreeg Jule van Hout er 13 achter haar naam.