Vizier op volleybal

 

Peelpush D1 walst over zwak Donitas heen

VoV, 04-02-2019. 14:43 uur. Vandaag Donitas in eigen huis. Na het verlies van Utrecht gisteren in Capelle, kan Peelpush door winst vandaag weer aansluiting krijgen. Bovendien heeft Peelpush nog iets recht te zetten vanwege de uitwedstrijd tegen Donitas, in Groningen werd destijds met 3-0 verloren in een van de slechtste wedstrijden dit seizoen. Op de behoorlijk volle tribunes was het publiek er klaar voor, “let the battle begin”.

Laten we dat alvast verklappen, het werd geen battle. Een sterk spelend Peelpush versus een wel heel erg matig Donitas was en werd geen echte wedstrijd. Peelpush sloeg direct in de 1e set een flink gat en met 25-16 kreeg Donitas nog eigenlijk te veel punten. Set 2 was eigenlijk niet anders. Het enige smetje op het Peelpush blazoen was dat na een 20-7 voorsprong de druk wegviel en het met een 25-20 setwinst nog leek of Donitas wel degelijk had meegedaan deze set.

Set 3 is altijd zo’n gevaarlijke set als je met 2-0 voor staat, en even leek het erop dat er eindelijk een battle zou komen tussen de nummer 3 en 4 van de ranglijst. Donitas wist meer servedruk op de passinglijn van Peelpush te krijgen en had enkele malen een kleine voorsprong, maar richting de twintig punten trok Peelpush een korte tussensprint en werd het via een 25-21 een wel heel makkelijke en dik verdiende 3-0 zege voor Peelpush.

Waar Peelpush in Groningen een off-day had, was het vandaag de omgekeerde wereld en is het voor Donitas te hopen dat dit echt een uitschieter was. De aansluiting bij VoCASA en Utrecht is weer gemaakt en het lijkt een spannende eindfase van de competitie te worden.

Volgende week zaterdag de volgende wedstrijd in en tegen WSV in Warnsveld om 19:00 uur.

gh @ VoV, verslag van Paul Klerckx, Peelpush. Foto Wim Simons.