Vizier op volleybal

 

Peelpush D2 heeft vleugels tegen Pegasus

 

VoV, 17-10-2021. 14:03 uur. Terwijl in Meijel de kantine gereed werd gemaakt voor “das große Herren einz Oktoberfest (mit DJ Joe)”, stond voor onze meiden deze week om 18.45 uur de uitwedstrijd tegen Pegasus D1 uit Nijmegen op het programma. Een vluggertje betekende rap de dirndl’s anziehen en vliegensvlug terug naar Meijel om maar zo weinig mogelijk te hoeven missen van dit spektakel. Hoe anders zou deze avond verlopen…

Wies kwam net een paar minuten te laat (waardoor de pot weer met € 2,- gespekt werd, bedankt Wies!) en Paula moesten we missen omdat zij bij Dames1 de personele problemen op het midden moest helpen oplossen. Succes met je eredivisie debuut meid! Omdat Renske nog steeds geblesseerd is en niet kan/mag spelen en Wies d’r pols ook niet mee wilde werken, bleef er maar weinig anders over voor Angelique dan om Juul als aanvalster te laten spelen.

Wisselen was voor vanavond geen optie dus fingers crossed en #vamos! Concurrent VV Utrecht D2 had eerder op de dag hun wedstrijd tegen Next Volley Dordrecht D1 met 4-0 gewonnen dus om medekoploper te blijven, moest ook Peelpush vanavond 5 punten mee naar huis zien te nemen. U voelt ‘m waarschijnlijk al aankomen.

Alsof Pegasus deze druk op de schouders van onze meiden aanvoelde, zetten zij vanaf het begin de toon en namen brutaal via 4-1 en 11-6 een voorsprong in de eerste set. Pegasus speelde erg stabiel en scoorde makkelijk wat van Peelpush niet gezegd kon worden. Tot 13-8 bleven wij achter de feiten aanlopen maar toen begon de Meijelse stoommachine op gang te komen en liet Pegasus wat steken vallen.

Op een stand van 15-15 aangekomen, ligt de wedstrijd weer open en neemt Peelpush de leiding over op 16-17. De time out van de Nijmeegse coach mag niet baten want door netjes side out spel weet Peelpush de voorsprong vast te houden en na een spannend einde deze set te verzilveren met 24-26.

In de tweede set lijken de rollen omgedraaid en nemen onze dames het initiatief: 1-6. Met name door een sterke aanval op het midden weet Pegasus tot 10-10 terug te komen. Op de stand van 16-19 zijn we op de tribune getuige van een perfect 1-2-3-tje. Lieke passt een service van de thuisploeg perfect in de handjes van Sil die vervolgens met uiterste precisie Loes weet te vinden die omgelopen is en de bal snoeihard op een meter of vier tegen de grond weet te werken.

we zijn nu bij de big points aangekomen. Pegasus weet nog wel wat tegen te sputteren en scoort zelfs met een genadeloos kill block maar serveert vervolgens in het net waardoor er een veilig 20-23 op het scorebord komt te staan. Het inzetten van de Pipi Langkous-tune door het thuispubliek vanaf de tribune klonk leuk en gezellig maar mocht niet baten want Peelpush had een missie vandaag. Ook de tweede set wordt gewonnen met 20-25.

De derde set beginnen we met een ace. Vervolgens slaat Sanne een bal in de blokkade en weet dan als een ballerina de bal nog maar net te ontwijken waardoor deze buiten de lijn valt. 0-2. Hoewel Pegasus uit alle macht probeert, weet Lieke met regelmaat haast onmogelijke ballen toch nog van de grond te halen waardoor we al snel een gaatje geslagen hebben: 7-15. Pegasus lijkt het kwijt te zijn en de moed een beetje op te geven want heel veel ballen eindigen in het net of buiten de lijnen terwijl Peelpush er lustig op los scoort en in deze set 5 aces produceert.

Dan, op een stand van 12-22 valt de midden blokkeerster van Pegasus neer en blijkt dat door een verkeerde beweging aan het net haar schouder uit de kom is geschoten. Roerloos ligt ze in het veld (waarschijnlijk) te vergaan van de pijn. Al met al duurt het een half uur (via de app vraagt iemand van ons thuisfront zich af of DWF gecrasht is) eer ze met een geïmproviseerde mitella omhoog geholpen kan worden en de wedstrijd verder kan gaan. Na deze onderbreking speelt Peelpush de set eenvoudig uit: 13-25.

In de vierde set lijkt Pegasus ons het bonuspunt, en daarmee de gedeeld eerste plaats op de ranglijst, niet te gunnen want tot 14–14 gaat het gelijk op. Als Loes vervolgens aan serve komt, weet ze de druk op de Pegasus verdediging zodanig op te voeren dat er binnen no time 14-21 van het telbord te lezen valt. Met het feest in Meijel in zicht, maken onze meiden vervolgens korte metten met Pegasus en kunnen er om drie minuten voor negen, met een eindstand van 19-25 weer 5 punten bijgeschreven worden.

Tokken komt later. Nu snel douchen en als een speer naar de Körref waar het nog lang onrustig bleef.

gh @ VoV, verslag door Patrick Zuidervaart, VC Peelpush. Foto Jan van den Noort.