Peelpush D2 nieuwe koploper in 1BD

VoV, 13-02-2022. 7:44 uur. In de Eerste Divisie B bij de dames kwamen koploper Armixtos en nummer twee Havoc niet in actie. Hun wedstrijden werden uitgesteld, daarvan profiteerde Peelpush Dames 2, zij behaalden bij VV Utrecht Dames 2 een 2-3 zege en gingen van plaats drie naar de koppositie.

Het duel VV Utrecht D2 vs. Peelpush D2 kende twee gezichten. Op dat van de bezoekers uit Meijel stond na twee sets een brede glimlach vanwege de 13-25 en 16-25 setwinsten, terwijl twee sets later ook bij VV Utrecht dames 2 de lach terug was. Zij hadden de 0-2 achterstand veranderd in een 2-2 gelijke stand via 25-21 en 25-19.  Peelpush dames 2 lachte het laatst, zij bleven de thuisploeg in de vijfde set met 10-15 voor en namen de 2-3 winst mee huiswaarts, wetende dat dit tevens de koppositie opleverde.

Volley Meerkerk speelde tegen Next Volley drie sterke sets die ze met 25-15, 25-14 en 25-18 wonnen. Alleen in de derde set hadden de gasten uit Dordrecht een weerwoord. Met 21-25 pakten ze nog een puntje mee en gingen ze dus niet met lege handen huiswaarts.

Pegasus kende geen pardon met VC Velden. In de tweede set was er nog enigszins van een gelijke strijd sprake, die set eindigde met 25-21 in het voordeel van Pegasus. In de andere drie sets kwam VC Velden er niet aan te pas en met 25-11, 25-12 en 25-13 was het krachtsverschil in het voordeel van de thuisploeg heel erg groot.

Inter Rijswijk kon thuis tegen Zaanstad de eerste set nipt met 26-24 voor zich beslissen. Daarna namen de gasten het initiatief over en bleven met 20-25 en 21-25 twee keer aan de goede kant van de score. Met 1-2 op de borden ging Rijswijk in de vierde set vol voor de tiebreak, terwijl Zaanstad voor de vierpunter ging. In een spannende finale bleef Zaanstad met 24-26 net de sterkste.