Peelpush D2 pakt de winnende draad weer op

VoV, 21-01-2020. 12:12 uur. Na twee mindere wedstrijden tegen de nummers 2 en 3, waar de oorzaak voornamelijk bij onszelf gezocht moest worden, moest er weer eens gewonnen worden. Enerzijds om de koppositie te behouden, anderzijds om het tokken niet te verleren.

Dus moest VCN er maar aan geloven afgelopen zaterdag. Zoals reeds in het vorig verslag vermeld zit het in het middenveld allemaal heel dicht bij elkaar, 1x winst met 4-0 kan 5 plekken op de ranglijst schelen. Met hierna twee thuiswedstrijden voor de boeg was het belangrijk om puntjes te pakken om de druk op Meerkerk erop te houden.
Met een volledige- en volledig fitte selectie (op een gekneusd polsje na) traden we aan in de xx Arena in Capelle aan den IJssel, waar tegelijkertijd de topper in de Topdivisie tussen VCN D1 en VoCASA D1 gespeeld werd.

Maud serveerde gelijk goed met een pass-ketser tot gevolg. Heel even kwam VCN op een 1-2 voorsprong door een te verre setup van Mirna (die had nog een dik oog doordat ze bij het inspelen een diagonaal geslagen bal vol op haar gezicht kreeg) en een passfout. De volgende middenaanval had Mirna blijkbaar weer goed zicht want die werd netjes erin getimmerd. Vervolgens was het Peelpush wat de klok sloeg. Ondanks een afgefloten gooi-bal van Loes (wat bij Sloetjes wel door de beugel kon op het OKT) bleef Peelpush aan de goede kant van de score.

Een mooie tip van Maud bracht de 11-5 op de borden en ons de 1e time-out van VCN. Het hierop volgend punt was van grote schoonheid. Guusje en consorten haalden de ene na de ander bal van de grond waarna we in 3e of 4e instantie zelf scoorden. Op 20-8 was het eigenlijk al bekeken, de time-out van VCN op 23-10 was er eigenlijk alleen eentje voor de bühne.

Al met al een zeer goed draaiend Peelpush en een tegenstander die serverend zo onder druk gezet werd (zonder foutservices!) dat ze zelf amper konden scoren en vervolgens maakten wij het wél af.

De tweede set begon heel goed met een mooie middenaanval van Mirna en een ace van Lynn. VCN nam het initiatief over met een servicefout van Lynn, vervolgens 2 bloks (op Juul en Sanne), gevolgd door een ace. Halve aces van Juul en Loes en een ver uitgeslagen bal van VCN bracht ons toch weer een 14-11 voorsprong.

VCN kwam brutaal terug in de wedstrijd (omdat wij hun terug lieten komen) en kwam zelfs bij 15-16 op voorsprong. Vanaf 18-17 klapte het stuivertje weer om en konden we uitlopen tot 21-17, echter niet meer met het sprankelende volleybal van de 1e set. Met ‘hotseflots’-volleybal liepen we uit naar een veilige 24-19 voorsprong, althans dat dat zou je denken. Door nerveus pass-werk kwam VCN nog terug tot 24-23, met een omloop sloeg Loes echter alle hoop voor hun aan diggelen. 2-0 in sets en op koers!

In de 3e set liepen onze meiden snel uit naar een 3-0 voorsprong, die echter snel door persoonlijke fouten tenietgedaan werd. Het meegereisde publiek werd niet verwend door flitsend aanvalsspel. Op 6-9 kreeg Ayla echter een perfecte setup op de 3 meter, waarop vanaf de tribune ‘en noe vaege!’ geroepen werd. Dat werd dan ook geëffectueerd ;-). Hierna liep VCN weer uit naar 10-15, waarop Angelique haar 1e time-out nam.

Op 13-20 leek de set verloren, maar een tip van Maud, een netfout van VCN en een ace van Lindy brachten ons terug in de wedstrijd (17-20) waarop de VCN-coach een time-out nam. Deze had gelijk effect, VCN nam de regie weer over en pakte de set met 25-19. Een kleine domper maar we wisten wel waar we het moesten zoeken en wel bij onszelf (4 servicefouten bv is gewoon te veel).

In het begin van de 4e set keken we snel tegen een achterstand van 6-9 aan, mede door weer 3 service-fouten. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd, deels door een paar goede aanvallen en goede services, maar ook door het wegvallen van de spelverdeelster van VCN. Punt voor punt liepen onze blauw-gelen in en er overheen. Op 21-13 was de wedstrijd al gespeeld maar nam de coach van VCN nog een time-out, die wij vanaf de tribune woordelijk konden volgen (“ik eis perfectie!”).

Moet Angelique ook maar eens doen, dan winnen we elke wedstrijd met 4-0. Deze wedstrijd wonnen we door de 25-16 eindstand in de 4e set met 3-1 waardoor we weer vier punten mogen bijschrijven. Door de 4-0 zeges van Next Volley Dordrecht en Volley Meerkerk is de stand nu als volgt: 1. Peelpush 13-49, 2. Next Volley 13-49, 3. Volley Meerkerk 12-47 (met nog een wedstrijd in te halen tegen de nr. laatst) en 4. HLB 13-35.

Er komen nu twee thuiswedstrijden aan tegen achtereenvolgens Ledub (waar we nog iets goed te maken hebben vanwege onze ‘improvisatie’-wedstrijd met 4 veldspelers en 2 libero’s) en Trivos. Daarna uit naar Tilburg, de nummer laatst. We gaan uiteraard (als altijd) voor de volle puntenscore. The place to be: de Körref, zaterdag 19.00 uur.

gh @ VoV, verslag van Frank Severens, Peelpush Dames 2. Foto Jan van den Noort.