Peelpush D2 verslikt zich bijna in de Heksenketel

VoV,15-02-2022. 5:19 uur. Na wederom een lockdown en een aantal uitgestelde wedstrijden vanwege teveel COVID-besmettingen bij de diverse tegenstanders, mochten de Peelpoezen van D2 voor het eerst sinds 27 november (uit in Amsterdam) eindelijk weer eens doen wat ze het liefste doen: een wedstrijd spelen! Omdat ook bij ons het COVID spook heeft toegeslagen, zijn we niet compleet en vragen we Juul Knapen om mee naar de Heksenketel af te reizen voor de wedstrijd tegen VV Utrecht D2.

De hal is megagroot, de ruimte om te serveren schrikbarend klein helaas…maar daarover later meer. Het eerste puntje van 2022 mag Sanne op haar naam zetten. Door onder andere een moeilijke service van Paula en een kill blok van Pim, duurt het niet lang voordat er een comfortabele 2-7 op het scorebord staat en de coach van VVU zijn meiden even bij elkaar roept. De vele weken zonder wedstrijden hebben niet voor ontwenningsverschijnselen gezorgd, want de Meijelse machine loopt als gesmeerd.

Door een flinke service druk kan VVU niet echt gevaarlijk worden. Lieke heeft aan onze kant de verdediging knap op orde en ook de service pass komt veelal netjes bij Juul terecht waardoor zij naar hartenlust kan variëren en alle aanvallers in stelling kan brengen. Ook de blokkade staat als een muur en zo kan het dat onze meiden uitlopen naar 4-16. Ook de tweede time out van Utrecht kan dan het verschil niet meer maken en door netjes side out spel wordt de set met 13-25 gewonnen.

De tweede set begint met een scheidsrechterlijke dwaling als een bal van Sanne die precies in het uiterste hoekje binnen de lijnen valt, door de scheidsrechter uit gegeven wordt. Pim en Paula zetten dit direct even recht met een kill block: 1-1. Tot op een stand van 8-6 heeft VVU steeds de voorsprong maar dan nemen onze meiden het stokje over. Op 8-9 is het voor de Utrechtse dames weer tijd voor 30 seconden uitrusten en bereidt Loes zich alvast voor op een mooie serie moeilijke services.

Aan de overkant is de setter van VVU het even helemaal kwijt en wordt dan ook gewisseld. Ondanks de aanmoediging met de grote Utrechtse trom weet Peelpush via 8-13 naar 12-18 door te trekken. Dan gebeurt waar het op wachten was: de eerste service-voetfout door één van ons (in totaal 7 keer deze wedstrijd). Niet getreurd echter want ook Wies weet een aantal moeilijk te verwerken services te produceren tot aan een stand van 14-21. Wies mag even later zelf de set binnen knallen: 16-25

Geen vuiltje aan de lucht en dit belooft een eenvoudige overwinning te worden. Echter, in de derde set volgen een foutservice, ace van VVU en wat miscommunicatie in de aanval bij onze meiden elkaar op waardoor het al heel rap 5-1 staat. Angelique weet de koppen weer de goeie kant op te krijgen en Peelpush vecht terug naar 8-8. Dan maken de tellers een foutje en duurt het even voordat e.e.a. weer gecorrigeerd is in DWF.

Vanaf de tribune is het scorebord niet te zien en wij als publiek hebben het idee dat er een puntje gesjoemeld is (Angelique legt na de wedstrijd uit dat dit overigens wel goed gecorrigeerd was). Maar het lijkt erop dat VVU meer profiteert van de onderbreking dan Peelpush en ze nemen drie puntjes voorsprong. Toch weten onze meiden weer terug te krabbelen en nadat Sanne een doortikbal van de Utrechtse setter doorziet, komen we zelfs weer op voorsprong: 16-17. Als vervolgens VVU 2 aces produceert en wij weer eens een voetfout bij de service maken, is het zomaar 23-20. VVU geeft deze set niet meer uit handen en tikt ‘m af met 25-21.

In de vierde set gaat Peelpush voortvarend van start en weet een gat van vier punten te slaan: 9-13. Dan komt VVU op stoom en is Peelpush het even kwijt. VVU maakt maar liefst 8 punten op rij (waaronder 4 aces). Onze meiden proberen van alles maar krijgen de bal niet meer op grond binnen de lijnen aan de andere kant van het net en met veelvuldig slim geplaatste tikballen maakt VVU de stand op 25-19 weer gelijk. Er is een tiebreak nodig om de winnaar van vandaag aan te wijzen!

In deze vijfde set gaat Peelpush meteen rap uit de startblokken. Als er van kant gewisseld wordt, staat het 3-8. Deze voorsprong van vijf punten blijkt uiteindelijk niet meer goed te maken voor Utrecht en onze meiden sluiten de wedstrijd met 10-15 winnend af: 2-3 en weer drie punten gaan mee naar Limburg.

Het leek een makkelijke overwinning te worden maar ondanks dat er maar weinig publiek aanwezig was, bleek de Heksenketel haar naam toch eer aan te doen en weet Peelpush maar net de overwinning binnen te hengelen. Toch lekker om te concluderen dat 2022 beter begonnen is dan dat 2021 geëindigd was (de verloren wedstrijd tegen Armixtos D1 waar het parkeren ook nog eens fors duurder was). Als beloning werd er in het hol van de leeuw (of heks in dit geval) de bekende Meijelse toverspreuk weer uitgesproken: iets met ‘kukeleku…’ en als toetje staan we weer een week als koploper te boek!

gh @ VoV, verslag van Patrick Zuidervaart, Peelpush dames 2. Foto Peelpush.