Peelpush deelt tik uit aan Taurus

1617PeelpushD1

VoV, 15-01-2017. 11:01 uur. In een zwaarbevochten wedstrijd heeft Peelpush een mentale tik uitgedeeld aan concurrent Taurus. Na een ongemeen felle strijd ging de overwinning met 2-3 vanuit Houten mee terug naar Meijel: 25-22, 23-25, 25-15, 17-25, 13-15. Met de overwinning heeft Peelpush er niet alleen zicht op om straks de onafwendbare degradatiepoule met een bonuspunt te beginnen, het heeft vooral laten zien dat het de huidige hekkensluiter Taurus straks als het gaat om de echte strijd tegen de neergang naar de Topdivisie ook in eigen huis kan verslaan.

Als al eerder dit seizoen had Peelpush moeite om uit de startblokken te komen. Er werden in de eerste set veel fouten gemaakt en er waren te veel misverstanden. Daardoor kwamen de Limburgsen niet tot aanvallen. Daarbij verdedigde Taurus meer dan uitstekend. Dat maakte het verschil tussen de twee teams: 25-22. Maar Peelpush was niet naar Houten gekomen om zich af te laten drogen. Naar mate de wedstrijd vorderde werd de verdediging steeds beter. Het resulteerde in een 23-25 zege in de tweede set op.

In set drie zakte Peelpush ver terug en met 25-15 stond Taurus toch weer op voorsprong. Ook nu werden aan Meijelse kant te veel fouten gemaakt om het de thuisploeg lastig te maken.

In een meer dan spannende dan mooie vierde set trok Peelpush de stand met 17-25 andermaal gelijk. In de nodige tiebreak hield de Peelploeg steeds de voorsprong, al werd die richting de finish steeds kleiner. Uiteindelijk was die met 13-15 groot genoeg en kon het overwinningsritueel, het tokken, worden uitgevoerd.

Het tokken in de kantine was de meer dan verdiende beloning voor de ongekende vechtlust die de ploeg in de zaal had laten zien. Trainer/coach Johan Leenders na afloop van de ruim twee uur durende slijtageslag. “Ik ben heel blij dat we gewonnen hebben. Maar niet tevreden over het spel.”

Peelpush staat nu samen met het Talentteam op een gedeelde achtste plaats. Taurus blijft nog zonder overwinning laatste.

Komende zondag staat de Limburgse derby tegen de goed draaiende eredivisiedebutant Flamingo’s op het programma. Het duel in de eigen sporthal begint om 15.30 uur.

gh @ VoV, wedstrijdverslag van Herman Wissink namens Peelpush dames 1. Foto Wim Simons.