Peelpush en E.V.V. door in de beker

VoV, 28-10-2018. 10:08 uur. In de zeven beker driekampen met teams uit de Eerste Divisie, Tweede Divisie en Topdivisie bij de mannen plaatsten zich twee teams uit de Eerste Divisie en vijf uit de Topdivisie voor de derde ronde, waarin ook negen ploegen uit de Eredivisie gaan meedoen. Peelpush en E.V.V. overleefden het Topdivisie geweld.

Peelpush had daar maar één zege voor nodig. Zij wonnen met 3-1 van Volley Tilburg en aangezien de wedstrijden van de derde ploeg in deze driekamp, VC Wik Groot – Ammers, kwamen te vervallen, was dat tevens de finale in de poule. En die won Peelpush.

EVV Bultman – Hartholt moest met twee ploegen uit de Topdivisie afrekenen om door te gaan. Ze wonnen met 0-3 van MKB Accountants / VCV en boekten ook tegen Sudosa – Desto uit Assen dezelfde uitslag. En nu maar hopen op een mooie tegenstander in de volgende ronde.

Inter Rijswijk, koploper van de Topdivisie, leek de beker aan zich voorbij te willen laten gaan. Ze verloren met 1-3 van EMD Tooling (1ste Divisie) en met 0-3 va CAS / CRM, waarvan ze eerder in de competitie nog met dezelfde cijfers hadden gewonnen, CAS / CRM versloeg EMD met 1-3 en zij plaatsten zich dus voor ronde drie.

Reflex Kampen kan blijven hopen op een mooie derby tegen Coniche Topvolleybal Zwolle in de derde ronde. Via winst zonder setverlies bleven ze de baas over VV Utrecht (1ste Divisie) en HHB Coaching / CSV, dat in de Tweede Divisie uitkomt.

Voor Webton Hengelo is het bekertoernooi ten einde. Er was nog 3-1 winst tegen VC Sneek, maar van NTC –Vastgoed Donitas werd met 3-0 verloren. En aangezien Donitas ook met 3-0 van Sneek won gingen zij door naar de volgende ronde. Over derby’s gesproken,  Donitas vs Lycurgus in de volgende ronde zou een mooie stadsderby zijn!

Kenders Bouw DIO / Bedum won met 3-1 van SV Dynamo II, dat ook in de Topdivisie uitkomt en verloor met 3-2 van gastheer Avior. Maar per saldo was het net voldoende om door te gaan naar de volgende ronde. Over derby’s gesproken, DIO vs Donitas of DIO vs Lycurgus zou ook mooi kunnen zijn.

Maatwerkers VCN was met 3-1 te sterk voor Spaarnestad en boekte hetzelfde resultaat tegen HLB van Daal / DS. En met deze twee overwinningen in de ene zak en in het andere het ticket voor de derde ronde was het dus voor hen een geslaagde beker zaterdag.

We wachten maar af welke koppelingen er voor de derde ronde op het bord verschijnen.