Vizier op volleybal

 

Peelpush H1 stijgt boven zichzelf uit!

VoV, 04-12-2018. 15:01 uur.  Hoor wie klopt daar kind’ren, hoor wie klopt daar kind’ren.. Het was Coniche Topvolleybal Zwolle die op de deuren van de Körref klopte afgelopen zaterdag! Zij kwamen namelijk op bezoek in Meijel om de 1/8 finale van de Nationale Beker te spelen. Een wedstrijd tegen een Eredivisionist! Spannend, interessant maar vooral heel erg leuk! Wij waren, net als het veelvuldig binnengestroomde publiek, erg enthousiast en we hadden er zin in..

Zonder al te veel druk, maar met erg veel flair en enthousiasme startte Peelpush heren 1 de wedstrijd. In de basis begonnen als volgt; Rukis, Johsua, Ovi, Bernt, Eddie, Fondts en Tijs. Het eerste punt was gelijk voor de Meijelnaren, waarna een vreemd verloop van de set ontstond. Peelpush liep namelijk ver, maar dan ook erg ver uit op Zwolle! Door prachtig spel en een aantal geweldige reddingen van onze hark (lees; Peter. Jij je zin Fons..) in het achterveld knalden we de bal binnen de lijnen van de Zwollenaren. Hierdoor bleef de eerste set verrassend genoeg in Meijel met 25-20!

Wat een start! Dat smaakt natuurlijk naar meer, en dat merkten we ook aan het publiek! Door veel aanmoediging van de supporters begonnen we aan de tweede set. Helaas begon de service van Zwolle beter te draaien en kregen we het wat moeilijker, maar na een achterstand goed gemaakt te hebben kwamen we weer op voorsprong. Dit ging constant gelijk op, maar boven de twintig waren de ervaren mannen in Zwolse dienst slagvaardiger waardoor deze set helaas met minimaal verschil naar de Eredivisionist ging.

Niet getreurd, want we kregen opnieuw een kans in set 3! Weer bleek Peelpush scherp in de beginfase en deed het niets onder voor Zwolle. De verdediging stond sterk, de pass was stabiel, de verdeling was goed en de aanval liep ook lekker. Dit zorgde voor een aantal superrally’s die wisselend eindigden. Op het eind van de set ontspon zich weer een spannende strijd, maar ook dit keer ontsnapte Zwolle nipt en ging er met de set vandoor.

Een vijfsetter dus? Dat zou wel de kers op de taart zijn (oké, vlaai dan. We zijn toch Limburgers..) voor zowel het publiek als voor de spelers! Weer werd er hard gestreden voor ieder punt. Wouter vond het zelfs nodig om even te pauzeren en nam plaats op de tribune nadat hij een bal hier van weg had geplukt (lekker gewerkt Wutru). Aan het eind van set 4 kwam uiteindelijk Jelle Hilarius aan serve. Op een stand van 21-21 lukte het Peelpush niet meer om een bal op de grond te krijgen bij de Zwollenaren en ging helaas de wedstrijd verloren.

Ofja, helaas.. We zijn natuurlijk super trots op dit resultaat! We hebben onze huid duur verkocht en reclame gemaakt voor het volleybal in de regio. We hebben laten zien wat voor niveau dat we kunnen halen, en hier zijn we zelf erg blij mee! We willen graag het publiek bedanken voor de support, en ook bedanken we de vlaggers en de ballenmeisjes! (jullie deden het super!)

Komende zaterdag spelen we weer thuis tegen Velo H1. Dit team staat in de middenmoot van de 1e divisie en bleek vorig jaar in de uitwedstrijd een lastige tegenstander! We moeten dus weer vol aan de bak want we willen zo veel mogelijk punten thuis houden!

We hopen jullie weer te zien komende zaterdag! 19:00 uur in Sporthal de Körref! Één voor allen, allen voor één!

gh @ VoV, verslag van Rikus Leenders, Peelpush Heren 1. Foto WSI.

P.S. volgens P&M hebben we helaas verloren van Dynamo. Tot op heden weten we nog steeds niet wat de link is met Coniche Topvolleybal Zwolle..

Peelpush vs  Coniche Topvolleybal Zwolle. Uitslag 1-3, setstanden 25-20, 23-25, 23-25, 21-25.