Peelpush heren 1 vergat even te winnen

VoV, 25-02-2019. 16:00 uur. Het leek wel uit een sprookjesboek gehaald, een Limburgse derby vlak voor de carnaval! Een prachtig affiche met een grote lading rivaliteit, wat zich dit keer afspeelde in het Zuidelijke Voelender (voor de niet-Duitsers onder ons; het is gewoon Voerendaal).

Nadat alle LP’s van AC/DC en kameraden door de 60-jaar oude boxen gegalmd heeft starten de twee teams met de wedstrijd (wij snappen wel dat jullie een DJ zochten..). Vanaf het eerste fluitsignaal doet zich een bijzonder beeld voor. Peelpush start minder fel dan gewoonlijk en Voerendaal zit juist vol met vuur. Hierdoor lopen de Zuidelijke kammereuj vroegtijdig uit, en kan Peelpush het uiteindelijk niet meer bolwerken.. Deze set gaat dan ook verloren met 25-21.

Toch waren het vooral de eigen fouten die Peelpush de das om deden, en omdat het minder koud was in de Hel van Voerendaal dan de vorige keer vonden wij die das helemaal niet nodig. Toch bleek het lastig om die foutenlast omlaag te krijgen en gaf set 2 zo’n beetje het zelfde spelbeeld als set 1. Verlies met 25-20..

Natuurlijk was dit niet wat wij voor ogen hadden, en al zeker niet waar we voor gekomen waren. We krikten het niveau stukje bij beetje op en begonnen onder andere beter te serveren. Dit was overigens nog steeds niet top, maar het kon er mee door laten we maar zeggen. Deze set kwamen de Meijelnaren door hard werken op voorsprong en trokken met minimaal verschil het eerste puntje uit de Zuid-Nederlandse hal, en ploften dat puntje direct in het bussie!

Hoewel set 4 ook met minimaal verschil naar Peelpush ging, was dit in eerste instantie niet nodig. Rikus had namelijk een zwakke plek in de passlinie gevonden en serveerde steady een aantal balletjes richting de libero. Mede door deze serveserie, een aantal goede verdedigingsacties en een kill – block van Fonzie (sorry voor dat gat in jullie vloer, jullie hulk sloeg ook wel erg hard tegen de harken van onze pootmachine) liep Peelpush zo’n 8 punten uit! Toch lukte het Voerendaal om weer bij te komen, maar helaas voor hen ging Peelpush er op het laatst met de winst vandoor!

Een beslissende vijfde set, nu al een heerlijke eindstand van een heerlijk potje volleybal. Peelpush begon deze set wat scherper dan onze Zuidelijke vrienden, en we wisselden van kant op een stand van 6-8! Deze stand werd doorgezet, en boven de tien bleef het verschil klein. De Meijelnaren hebben zelfs op matchpoint gestaan, maar helaas viel de laatste bal dit keer in het Meijelse veld..

Verloren, helaas! Maar als we naar het verloop van de wedstrijd kijken mogen we best blij zijn dat we ons terug in de wedstrijd hebben weten te knokken. De stand op dit moment is namelijk nog steeds prima, want we staan nu 9 punten voor op de nummer 4 (dat is dus Voerendaal).

Nog 4 wedstrijden te gaan, maar nu eerst twee weken rust. Op 9 maart spelen we onze eerstvolgende wedstrijd tegen de koploper Taurus II. Komt dat zien!  Alaaf!  ‘Één voor allen, allen voor één!’

gh @ VoV, verslag van Rikus Leenders, Peelpush Heren 1. Foto Wim Simons.

VC Voerendaal vs Peelpush: Uitslag 3-2 via de setstanden 25-21, 25-20, 23-25, 24-26 en 16-14.