Peelpush herpakt ritme en wint verdiend

VoV, 26-11-2018. 9:15 uur. Vorige week een gevoelige nederlaag tegen VoCASA. De kopjes stonden al enkele weken niet goed, te weinig beleving en in Nijmegen ook nog eens geen servicedruk. Tegen sommige tegenstanders kun je het nog verbloemen, maar tegen een fel spelend VoCASA ga je dus gewoon onderuit.

Een week om te resetten, maar dat is niet zo heel gemakkelijk, de blessures spelen hierin namelijk ook een rol. Claire is de volgende die met haar knie enkele weken rust moet nemen en het lijkt wel het verhaal van de 10 kleine neg…., uhh…., roetveegpietjes zeggen we maar. Goede nieuws is dat 1e spelverdeelster Lieke vandaag weer bij de wedstrijdselectie is aangesloten om waar nodig een paar puntjes te spelen.

Ondanks de concurrentie van “onze” Max die de laatste Formule 1 wedstrijd van het seizoen aan het rijden was, konden we toch tevreden zijn met de publieke belangstelling. Bij het inspelen zie je al dat Peelpush feller is en ook vastberaden om de ongeslagen status thuis, ook tegen Dynamo Apeldoorn, vast te houden.

De 1e set begint echter met een 1-6 achterstand, wellicht te zeer in de overdrive, maar bij 7-7 is, mede door goede serves van Jody de achterstand gerepareerd en begint Peelpush te draaien. De buitens Jody en Noa kunnen zich vandaag uitleven en er is na de vroege achterstand in set 1, in de resterende sets geen vuiltje meer aan de lucht. Peelpush is een maatje te groot voor Dynamo. Met 25-22, 25-18 en 25-21 worden de 3 punten gepakt en blijft de clean sheet in de thuiswedstrijden intact.

Is er dan geen verbeterpuntje? Jawel hoor, de setstanden doen vermoeden dat Dynamo nog aardig heeft mee kunnen ballen, maar het was met name Peelpush dat bij steeds weer een dikke voorsprong aan het einde van de set de concentratie liet zakken of te geforceerd het laatste punt wilde scoren waardoor een serietje punten aan de tegenstander cadeau werd gedaan.

Lichtpunt is vooral ook dat Lieke vandaag 1 puntje (serve) heeft gespeeld en komende week weer vol kan gaan trainen. De 1e terugkomer van de langslepende blessuregroep. Komende week staat in het teken van de voorbereiding op het tweeluik tegen de meiden van Voltena.

Twee weekenden achter elkaar naar Werkendam, 1 december om 16:30 voor een plaats bij de laatste 8 in het nationale bekertoernooi, 1 week later, als de Sint weer naar Spanje is, om 19:00 voor de competitie. Het zou mooi zijn om ook in de uitwedstrijden nog meer ondersteuning van onze supporters te krijgen, want alle punten die dit seizoen verloren zijn waren buiten de eigen Körref! Be there!

gh @ VoV, verslag en foto van / via Noa Klerckx, Peelpush Dames 1.