Peelpush laat de punten bij Eurosped

VoV, 28-12-2107. 13:15 uur. Afgelopen zondag 26 november was het dan eindelijk tijd voor de eerste échte uitwedstrijd. Na een behoorlijke reis richting het noorden met de fijne files, hagelbuien en mooie regenbogen kwamen we aan in het pittoreske Vroomshoop. Met een aantal trouwe supporters aan onze zijde mochten we om 15.30 uur aantreden tegen Eurosped. Kansen waren zichtbaar, maar daarvoor moest zeker hard gewerkt worden.

In de eerste set kwamen we op een achterstand van 6-3. Na een aantal gigantische rally’s konden we weer gelijk komen op 11-11. De rest van de set ging het gelijk op, echter bleven we vaak op achterstand. Eurosped haalde met deze voorsprong dan ook de set binnen met 25-23.

In de tweede set nam Eurosped weer een goede voorsprong, die uiteindelijk leidde tot een stand van 18-12 voor Eurosped. Maar toen leek het tij gedraaid en begon een enorm goede fase voor Peelpush. Dit werd beloond met een setwinst van 23-25.

In het begin van de derde set was de piek die eind tweede set te zien was weer gestaag geworden. Eurosped pakte wederom het initiatief en zorgde voor een behoorlijke voorsprong van 20-12. Die set zijn we wel enorm goed teruggekomen tot een stand van 24-19. Toen kwam er een prachtige service serie aan onze kant waardoor Eurosped op 24-21 en 24-22 het zekere voor het onzekere nam met twee time-outs. Na de time-outs scoorde we nog een punt met een mooie ace, maar helaas scoorde Eurosped vervolgens het beslissende punt en wonnen zij de set met 25-23.

Het initiatief leek in de vierde set even voor een momentje bij Peelpush te liggen. We namen de leiding en zorgden voor een stand van 5-9. Eurosped kwam terug, 11-11. Helaas ging het vanaf dat moment bergafwaarts bij ons, de veerkracht was niet meer voldoende. Eurosped maakte met een ace en een eindstand van 25-13 een einde aan de wedstrijd.

Zoals al een aantal keer eerder waren de punten te ruiken, wederom zaten we erg dichtbij, maar toch waren we net niet goed genoeg. Echter blijven we positief en binnenkort zal het er toch een keer van moeten komen. Zal het aankomende zondag eindelijk tijd zijn voor wat puntjes?

Om 15:30 uur nemen we het op tegen Sliedrecht DS1 in de Körref in Meijel, ben jij er ook bij?

gh @ VoV, verslag van Noa Klerckx, Peelpush. Foto Wim Simons.