Peelpush sluit seizoen vs. Voltena winnend af

VoV, 08-04-2022. 5:18 uur. Gisteravond hadden Voltena en Peelpush ‘de eer’ om met hun onderlinge duel het reguliere eredivisie seizoen bij de dames af te sluiten. Inzet voor Peelpush was het behoud van de zevende plaats, die hen in de kwartfinale van de play-offs dan zou koppelen aan Apollo 8. Daarvoor hadden ze minimaal één puntje nodig.

Peelpush kon het wedstrijdbeeld in de eerste set na 13-12 omdraaien. Ze namen een 14-16 voorsprong en liepen uit naar 15-21. Na de time out op 21-23 pakten ze de set met 21-25. In set twee een omgekeerde gang van zaken. Voltena nam na 11-10 afstand naar 19-12, Peelpush kwam nog terug naar 21-17, maar het verschil was te groot om nog te overbruggen. Via 25-21 werd het 1-1.

De derde set was de tweede gelegenheid voor de gasten uit Meijel om het benodigde puntje binnen te halen. Al vroeg in de set pakte Peelpush een voorsprong (6-8, 8-14) en bouwde dat richting de big points nog verder uit naar 12-20. Met een overtuigende 17-25 werd het 1-2 in sets en werd het ene puntje bijgeschreven en de zevende plaats veiliggesteld.

Voltena kwam in de vierde set een paar keer op een handvol punten voor (10-5, 20-15), maar leek richting de big points toch nog in de problemen te komen (20-18). De eindsprint naar 25-21 leverde hen ook een puntje op. In de tiebreak, met veldwissel op 8-7, sloeg Peelpush zich van 11-10 achter in een ruk naar de 11-15 winst.

Peelpush was op de scorende onderdelen de betere partij. Een +2 voor zowel aces als aanvallende punten en een +4 voor blokpunten. In de foutenlast was er met 38 om 38 punten voor de tegenpartij evenwicht. Celine Keijsers werd met 19 punten topscorer, haar collega Manouk Hermans scoorde 14 keer. Beide Peelpush-dames maakten 4 blokpunten.  Bij Voltena werden Silke van der Giessen (14 punten) en Rianne Stok (13 punten) de vaakst scorende speelsters.

De eindstand van het reguliere seizoen koppelt in de knock-out kwartfinales Sliedrecht Sport aan SV Dynamo, Apollo 8 aan Peelpush, Regio Zwolle Volleybal aan VCN en Sneek aan VV Utrecht.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Wim Simons.