Peelpush ten onder tegen sterk Webton

VoV, 21-01-2020. 5:03 uur. Na een lange periode van rust keerden de mannen van Peelpush weer terug in de Körref. De tweede helft van de competitie zal er een worden waar gestreden zal moeten worden voor elk punt dat verkregen kan worden, maar dit weten andere teams natuurlijk ook. De eerste tegenstander van 2020 is dit jaar Webton/Hengelo, de enige ploeg waar met 3-0 van werd verloren in een uitwedstrijd. Aan ons de taak om het tijdens de thuiswedstrijd beter te doen!

Na het inspelen werd het al snel duidelijk. Webton had een sterk verbeterde spelverdeling ten opzichte van de uitwedstrijd mee naar Meijel gebracht. Dit was ook direct te zien in de eerste set. Het spel van Webton was levendiger, dynamischer en vooral een spel met een lagere foutenlast. Terwijl de ervaring aan Hengelose zijde er lustig op los scoorde, kregen de Meijelnaren de bal sporadisch op de grond bij de mannen uit Hengelo. Hierdoor werd set 1 al gauw in het voordeel beslist van Webton. 15-25.

Er moest leven in het spel komen wilden wij kans maken op een setje of meer, maar dit ging niet zonder slag of stoot. In set 2 stoomde Webton door en walste met een sterk en verzorgd spel over Peelpush heen. De jongelingen aan Meijelse zijde wisten zich geen raad met het torenhoge blok en de sterke verdediging, en ook tijdens deze set was het Webton dat de stand snel op 11-25 zette.

Ondertussen werd Ivo gewisseld voor Ruud. Peelpush bloeide op in set 3 en kwam weliswaar op voorsprong. De verdediging stond deze set een stuk beter en het spel leek weer een beetje op wat we gewend waren te zien. Webton kon lange tijd niet op gelijke hoogte komen en de scores aan Meijelse zijde verliepen weer een stuk gemakkelijker. Toch bleek Webton kwaliteit genoeg in huis te hebben om het boven de 20 naar hun kant toe te trekken. Met een stand van 22-25 ging dan helaas ook de derde set naar de bezoekers.

Wat we duidelijk hebben kunnen zien is dat Webton een ploeg is waar rekening mee gehouden moet gaan worden. Dit team zal zich binnen de kortste keren gaan nestelen in het linker rijtje en zal het wellicht de topploegen ook lastig gaan maken. Voor ons is het belangrijk om de koppen weer leeg te maken en hard te trainen om aanstaande zaterdag af te reizen naar nummer 3 AVV Keistad. Thuis werd er met 1-3 van dit team verloren, maar wellicht zit er meer in tijdens de tweede seizoenshelft! ‘Eén voor allen, allen voor één!’

gh @ VoV, verslag door Rikus Leenders, Peelpush Heren 1. Foto’s Wim Simons en Rudy van ’t Rood.