Peelpush verliest bij VCN

VoV, 22-03-2021. 6:14 uur. In de Degradatiepoule moest Peelpush na een zeer lange periode zonder wedstrijden, ze deden niet mee in het reguliere Eredivisie seizoen, afgelopen weekend twee keer in actie komen. Zaterdag speelden ze thuis tegen FAST en die Limburgs-Brabantse derby verloren ze met 0-3 (zie het eerder geplaatste verslag van FAST) en gisteren gingen ze op bezoek bij Laudame Financials VCN in Capelle.

Daarin volgde na een sterk begin, de eerste set werd met 17-25 gewonnen, twee mindere sets. VCN veranderde de 0-1 achterstand via 25-12 en 25-17 in een 2-1 voorsprong. Bij de thuisploeg was Elles Dambrink scorend goed bezig. In de vierde set bleef het spannend, maar aan het eind haalde VCN met 25-23 de 3-1 winst binnen.

Serverend (15 om 2 aces) en aanvallend (47 om 35 aanvallende punten) was VCN duidelijk de betere ploeg. Ze konden zich daardoor ook een hogere foutenlast (29 om 21) veroorloven, daarnaast waren de blokpunten met 9 om 11 in het voordeel van Peelpush,

Uit de persoonlijke scores bleek de betere score in totalen (71 om 48) ook duidelijk. Elles Dambrink maakte 24 punten, waarvan 6 aces. Laura Kerkhof scoorde 16 keer, waarvan 4 blokpunten en Louise Bijlsma maakte er 15, waarvan 4 aces. Op de vierde plaats in de lijst met de best scorende dames kwam Celine Keijsers van Peelpush, die een dozijn punten achter haar naam kreeg.