Peelpush via tiebreak langs VCN

VoV, 17-01-2022. 2:37 uur. Peelpush wist in Meijel VCN met 3-2 de baas te blijven. Om tot die winst te komen had de ploeg uit Meijel een aantal keren een ommekeer in de sets nodig, zoals bij 22-23 in de vierde en 9-12 in de vijfde set. Ook in de tweede set wist de thuisploeg bij de big points net op tijd het initiatief te pakken.

Gastploeg Laudame Financials VCN had de betere start in de eerste set (6-11) en kon ook de inhaalrace van Peelpush (9-11) met een serie naar 10-15 en 12-19 ongedaan maken en de tegenstander ruim achter zich houden. Hetgeen in een duidelijke setwinst (19-25) resulteerde.

In set twee ging VCN opnieuw full speed uit de statblokken (0-4, 4-12), maar nu lukte het Peelpush wel om de inhaalrace met succes af te ronden. Na de 14-15 waren ze er bij 21-21 naast. VCN kwam nog op 21-22 maar Peelpush had het laatste woord in deze set. Met een driepunter maakten ze 25-22 en 1-1.

Peelpush had zich in de derde set naar een 16-12 voorsprong gespeeld, maar moest toen ervaren dat ook hun gasten weten wat inhalen is. Van 17-15 maakte VCN in een ruk 17-20, en toen Peelpush bij 22-22 dacht de schade hersteld te hebben sloegen ze nogmaals toe (22-25) en kwamen op een 1-2 voorsprong in sets.

Peelpush moest de vierde set winnen om kans op wedstrijdwinst te behouden. Heel knap was hun ‘wederopstanding’ nadat de 17-12 voorsprong bij 18-18 door VCN ongedaan was gemaakt. Boven de twintig was het stuivertje wisselen, 20-21 werd 22-21 en 22-23. Peelpush had de beste finish en pakte via een ace van Lieke Oomen met 25-23 de setwinst voor de 2-2 stand.

In de tiebreak liep VCN uit naar een 4-10 voorsprong, waarmee de wedstrijdwinst eigenlijk voor het grijpen lag. Maar opnieuw toonde Peelpush een enorme veerkracht door eerst in te halen naar 8-10 en vervolgens bij 12-12 op gelijke hoogte te komen. VCN kwam op 12-14 en had twee matchpoints. Peelpush maakte ze beide onschadelijk en na 14-14 sloegen ze zich naar de 16-14 winst.

Aanvallend scoorden de teams elk 57 punten. Peelpush serveerde twee aces meer (16 om 14), maar VCN had blokkerend ruim voordeel (7 om 14). Peelpush gaf minder punten weg (24 om 27). Lotte van der Horst van Peelpush scoorde 29 keer en werd daarmee topscorer van de partij. Ze maakte er 15 meer dan haar teamgenote Anette ter Hedde, die het op één na vaakst bij Peelpush scoorde. Bij VCN ging de titel topscorer naar Jet Kok met 24 punten, Louise Bijlsma en Laura Kerkhof hadden met 19 en 17 punten ook een goede bijdrage aan de eigen score van totaal 85 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Wim Simons.