Peelpush wint, de messen zijn geslepen!

VoV, 30-01-2020. 4:26 uur. Zo erg zal het wel niet zijn geweest, maar dat er gisteravond voor Dros – Alterno en Peelpush veel op het spel stond was wel duidelijk. De huidige laatste drie, de teams die een nominatie voor de Degradatiepoule op zak hebben zijn FAST (15-19), Peelpush (15-15) en Alterno (15-10). Met 16-22 staan Set-Up en Zwolle boven dit drietal. Met nog drie wedstrijden te gaan kan Alterno de sprong naar boven dus niet meer maken, wel kunnen ze nog gaan voor een betere uitgangspositie in de Degradatiepoule.

Voor Alterno was het een vierpunten wedstrijd, voor Peelpush in eerste instantie de eerste finale, waarop nog een tweede (uit vs. Sneek) en derde (uit vs. Sliedrecht Sport) zullen volgen. Gezien het programma en de seizoenhistorie is de kans klein dat Peelpush nog boven de 22 punten uitkomt, maar iedere kans is er een. Lukt dat niet, dan zullen ze in de Degradatiepoule, waar met twee, één en nulpunten begonnen wordt, de betere uitganspositie willen hebben dan hun tegenstander van gisteravond. Tenslotte is ieder puntje er één. In Meijel werd het 3-0 voor Peelpush.

Peelpush deed goede zaken in Apeldoorn. Mede omdat de thuisploeg niet het niveau haalde wat nodig is om de winst in eigen huis te houden. In de eerste set was Alterno te gul wat na een gelijk opgaande strijd tot aan 15-15 noodlottig werd. Peelpush liep uit naar 15-21, Alterno knokte zich nog naar 21-23 maar verloor met 23-25. In de tweede set kwam Alterno moeilijk tot scoren, een vlotte 1-6 achterstand werd nog tot 12-14 ingelopen, daarna hield Peelpush controle en sloot via 15-20 met 17-25 af.

Alterno bleef in de derde set in de wedstrijd. Een 10-4 voorsprong werd weliswaar een 15-17 achterstand, maar toen Peelpush het matchpoint op 23-24 niet verzilverde sloeg de thuisploeg zich naar de 26-24 winst. Peelpush sloeg in de vierde set het gaatje van 6-8 naar 7-16, waarna het verzet van Alterno gebroken was. De set eindigde in 12-25.

Alterno begint nu definitief als laatste aan de play-out driekamp. De stand onderin is nu Zwolle en Set-Up 16-22, FAST 15-19, Peelpush 16-18, Alterno 16-10. TTP 15-6

Zaterdag om 20:00 uur wordt er in Apeldoorn, Borne, Zwolle, Ootmarsum en Sneek aangefloten voor een volledige ronde in de Eredivisie. Ook Dros-Alterno en Peelpush moeten dan weer aan de bak. Alterno speelt thuis tegen Eurosped, dat al zeker is van de tweede plaats en met vier punten zal beginnen aan de Kampioenspoule. Peelpush reist naar Sneek, dat om aan alle onzekerheid en rekenwerk een einde te maken een zege zou moeten bijschrijven, hetgeen dan mogelijk erg droevige consequenties voor Peelpush heeft.

Regio Zwolle Volleybal vs. FAST is de kraker in de middenmoot tussen twee teams die in de stand (op basis van 22 en 19 punten) door de onverbiddelijke streep worden gescheiden. Het behoeft dus geen betoog wat er op het spel staat. Voor beide teams. FAST moet winnen, liefst drie punten pakken. Zwolle mag niet verliezen, moet de winst in Zwolle houden. Mooie uitganspositie voor een zenuwenwedstrijd, een thriller of een prachtige kraker.

Apollo 8, dat al zeker is van de derde plaats en drie punten als startbonus in de Kampioenspoule krijgt TTP op bezoek. De talenten haalden vorige week uit tegen Alterno met een 3-0 zege. Hun tweede zege van het seizoen. In Ede was Apollo in drie sets (18, 12, 18) met hen klaar.

Koploper Sliedrecht Sport gaat bij Springendal Set-Up ’65 op bezoek. Na de zeer belangrijke zege van Set-Up ’65 vorig week bij Peelpush ziet het toekomstplaatje er voor Set-Up ineens veel beter uit dan na de nipt gewonnen thuiswedstrijd tegen Alterno, midweeks vorige week. Gelijk in punten met Zwolle, twee punten achter Sneek en drie voor op FAST, dat echter wel een wedstrijd minder speelde.

Sliedrecht is nu niet meteen de ploeg waar de tegenstanders van verwachten de volle buit te halen, een puntje meepakken zou een geweldige opsteker zijn om, afhankelijk wat FAST in Zwolle doet, volgende week met een gerust hart naar Pica Mare te kunnen afreizen.

Het gaat erom spannen, wellicht dat de één of ander de messen nog even naar de messenslijper brengt om ze nog scherper te maken.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood.